Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδηλώσεις μνήμης στα Τρίκαλα για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Αλέξη Γρηγορόπουλο διοργανώνονται στα Τρίκαλα
Σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα της «Λέσχης Αλληλεγγύης και Πολιτισμού» αναφέρονται τα εξής:
Δεν ξεχνούμε τον Αλέξανδρο, πάντα θα θυμόμαστε την πρωτοφανή νεολαιίστικη έκρηξη του Δεκέμβρη του 2008.
Μια έκρηξη που έδειξε ότι η νεολαία ονειρευόταν και πάλευε για μια διαφορετική κοινωνία, μια κοινωνία δίκαιη χωρίς εκμετάλλευση, αντί για την κοινωνία της κρίσης στην οποία την ετοίμαζαν να ζήσει. Κόντρα στις δυνάμεις καταστολής που δολοφονούν και στην κυβέρνηση και την Ε.Ε. που δίνουν τα λεφτά στις τράπεζες και «στη νεολαία σφαίρες», οι μέρες της οργής που αφιερώθηκαν στον Αλέξη μας θυμίζουν ότι η νεολαία έχει πάντα τη δυνατότητα να βγαίνει στον αγώνα και να γίνεται πυροδότης ευρύτερων κοινωνικών εκρήξεων.
Σήμερα μετά από 9 χρόνια τα μηνύματα του Δεκέμβρη του 2008 για την ύπαρξη ενός άλλου δρόμου χωρίς την κρίση τους, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους είναι ακόμα ζωντανά και επίκαιρα!
Το όνομα και η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου παραμένει και θα παραμένουν ζωντανά, όσο οι εργαζόμενοι κι η νεολαία βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής αυτού του σάπιου συστήματος, που τοποθετεί τα κέρδη και τις αγορές πάνω από τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.
Θα ζει πάντα μέσα από τους αγώνες του σήμερα ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και τον πόλεμο, τον φασισμό και τον ρατσισμό.

Στους αγώνες για ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των "θεσμών", για υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων, των εργασιακών κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των λαϊκών ελευθεριών.

Καλούμε συλλογικότητες και στέκια, σωματεία και συνδικαλιστικές παρατάξεις, αγωνίστριες κι αγωνιστές, σε ανοικτή σύσκεψη για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις μνήμης και τιμής στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο».
 
ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή