Εκδηλώσεις τιμής στο ύψωμα 731

Από τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας ν. Καρδίτσας

Μετάβαση στο Ύψωμα 731 και αρκετά ιστορικά στοιχεία, για την ιστορία της Βορείου Ηπείρου συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ των άλλων, στο πρόγραμμα της εκδρομής την οποία διοργανώνει ο σύλλογος Φίλων Ιστορίας Νομού Καρδίτσας στην Βόρειο Ήπειρο και άλλες πόλεις της Αλβανίας.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 8,9 και 10 Σεπτεμβρίου, με διανυκτέρευση στο Αργυρόκαστρο και τα Τίρανα.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:

– Αναχώρηση το πρωί από Καρδίτσα και με ενδιάμεσες στάσεις, μέσω Εγνατίας, άφιξη στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, διέλευση των συνόρων και επίσκεψη στο αρχαιολογικό χώρο του ΒΟΥΘΡΩΤΟΥ που είναι από τους σημαντικότερος αρχαιολογικούς χώρους της Αλβανίας. Η αρχαία πόλη γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός, προσελκύοντας εκδρομείς από την Κέρκυρα και άλλα μέρη της Ευρώπης και της Αλβανίας.

Κατόπιν επισκέψεις στους ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ Ενώ το βράδυ γεύμα στο ελληνικό κεφαλοχώρι ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ και διαμονή στο γραφικό ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, το οποίο, το 1914, ήταν η έδρα της κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου με κυβερνήτη τον τότε βουλευτή Καρδίτσης Γεώργιο Ζωγράφο.

-Την δεύτερη ημέρα θα ακολουθηθεί η πανέμορφη διαδρομή των στενών της Κλεισούρας με επίσκεψη εκεί στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου όπου φυλάσσονται τα οστά πεσόντων ελλήνων στρατιωτών του πολέμου του 1940-41. Στη συνέχεια επίσκεψη στην πόλη ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ και στο χάνι Μπαλαμπάν και το ΥΨΩΜΑ731. Θα ακολουθήσει διέλευση και σύντομη παραμονή στο ΤΕΠΕΛΕΝΙ του Αλή Πασσά, το παραθαλάσσιο ΔΥΡΡΑΧΙΟ, το οποίο στην αρχαιότητα υπήρξε ελληνική αποικία, και διανυκτέρευση στα Τίρανα.

-Την τρίτη ημέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύντομη ξενάγηση στα αξιοθέατα των Τιράνων και κατόπιν επίσκεψη σ τον, Ορθόδοξο , Καθεδρικό ναό της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ και την Αρχιεπισκοπή της Αλβανίας και επισκέψεις στις πόλεις ΕΛΜΠΑΣΑΝ
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή