Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού στο 4ο Πειραματικό ΓΕΛ Τρικάλων

Αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή επαγγελματική πορεία

Την Πέμπτη, 23-11-2023, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση δύο διδακτικών ωρών στο αμφιθέατρο του 4ου πειραματικού λυκείου Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» σε ζητήματα επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης.

Κύριος ομιλητής της δράσης ήταν ο κ. Γεώργιος Καραλής, Φιλόλογος και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και στη Συμβουλευτική, ο οποίος συνεργάζεται με κοινωνικούς εταίρους και ιδιωτικούς φορείς σε προγράμματα κατάρτισης ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Επαγγελματικού Προσανατολισμού, τον οποίο προλόγισε ο διευθυντής του σχολείου κ. Ευθύμιος Κουφογιάννης τονίζοντας τη σημασία του θέματος της εκδήλωσης για τους/τις μαθητές/τριες που είναι υποψήφιοι/ες φοιτητές/τριες.

Ο κ. Καραλής αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για μια επιτυχή επαγγελματική πορεία, όπως η εκπαιδευτική και επαγγελματική γνώση, η αυτογνωσία και η ευέλικτη προσαρμογή στις επαγγελματικές προκλήσεις αποτέλεσαν το βασικό αντικείμενο της ενημέρωσης, η οποία εξελίχθηκε σε μία διαδραστική εμπειρία σχετικά με τον βαθμό γνώσης της σχολής και των προοπτικών της που οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να επιλέξουν.

Σε αυτό το πλαίσιο αναδείχτηκε η σημασία της αναζήτησης εκπαιδευτικών πληροφοριών για την επιθυμητή σχολή, και ταυτόχρονα τονίστηκαν οι δεξιότητες στη συνεχή διαχείριση της σταδιοδρομίας, όπως το ενδιαφέρον, ο έλεγχος, η περιέργεια, η αυτοπεποίθηση. Οι δεξιότητες αυτές είναι και το όχημα για μια σταδιοδρομία χωρίς όρια, την οποία αναζητεί ένα άτομο μόνιμα πρόθυμο και έτοιμο να προσφέρει και να δημιουργήσει σε ένα νέο επαγγελματικό περιβάλλον.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού ομίλου “Εργαστήρι Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού”, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κωνσταντίνο Δημόπουλο, ΠΕ 80, σε συνεργασία με τις Συμβούλους σχολικής ζωής του σχολείου κ.κ. Λουίζα Πουλιάνα, ΠΕ 06 και Στεργιανή Ζήση, ΠΕ 02.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή