Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδήλωση του ΚΔΑΠ Προδρόμου με θέμα την υγιεινή διατροφή

Η υγιεινή διατροφή των παιδιών και γενικότερα η υιοθέτηση υγιεινών τρόπων στη ζωή τους αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης Προδρόμου.

Το ΚΔΑΠ είναι μια δομή που φέρνει κοντά παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών για αρκετές ώρες μετά το σχολείο, σε ένα περιβάλλον χαλάρωσης, δημιουργίας, παιχνιδιού και διαμέσου όλων αυτών επέρχεται η κοινωνικοποίηση των παιδιών και διαμορφώνονται έτσι σιγά σιγά στη σφαίρα της ύπαρξης τους συνήθειες που μοναδικό στόχο έχουν την καλύτερη ποιότητα της ζωής τους… και καλή ποιότητα ζωής σημαίνει υγιεινή διατροφή που αναμφίβολα είναι το Α και το Ω στην παιδική ηλικία.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ 5 Προδρόμου του Δήμου Καρδίτσας πραγματοποίησαν γιορτή υγιεινής διατροφής. Ως μικροί σεφ μαγείρεψαν κριτσίνια καρότου, καθάρισαν ρόδια ,γεύτηκαν οι ίδιοι και οι καλεσμένοι τους τα υγιεινά μικρογεύματα και μέσα στο ζεστό και ομαδικό κλίμα της γιορτής υποσχεθήκαν να φροντίζουν περισσότερο τη διατροφή τους. Προηγήθηκε βέβαια η ενημέρωση –συζήτηση για τους κανόνες υγιεινής διατροφής, η κατασκευή του φαναριού της υγιεινής διατροφής υπενθυμίζοντας τους τις περισσότερο και λιγότερο υγιεινές τροφές και ένα παιχνίδι γεμάτο λογοπαίγνια, παροιμίες και εκφράσεις γύρω από τις τροφές γιατί ως γνωστόν «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» .

Παράλληλα , από το τοπικό συμβούλιο του χωριού πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του κτιρίου λουλουδοφύτευση, η οποία είχε αποτελέσει αίτημα των παιδιών και τα ίδια είδαν να δημιουργείται μπροστά τους και με τη συμβολή τους ένα όμορφο και πολύχρωμο πάρκο λουλουδιών.

Τη γιορτή καλωσόρισαν γονείς, φίλοι του κέντρου, ο κ. Αραμπατζής Δημήτριος τ. Υποψήφιος δημοτικός συμβουλος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Προδρόμου κ. Κωστόπουλος Παναγιώτης και η κα. Παρασκευή Σδρόλια, προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Καρδίτσας που μετέφερε τους χαιρετισμούς του δημάρχου κ. Τσιάκου Βασίλη, των αντιδημάρχων κ. Σπάνια Αριστοτέλη και κα. Σούφλα Ουρανία και οι υπεύθυνες του ΚΔΑΠ τους ευχαριστούν όλους για τη συμμετοχή τους στην ξεχωριστή αυτή δράση.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή