Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, στη Λάρισα

Κ. Αγοραστός: Πρωτογενές πλεόνασμα και  υπερφορολόγηση, τροχοπέδη για επιστροφή σε ανάπτυξη και ευημερία

«Το πρωτογενές πλεόνασμα απομακρύνει την προοπτική επιστροφής της χώρας στην ευημερία και η υπερφορολόγηση είναι αντικίνητρο για όσους θέλουν να παράξουν»  τόνισε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, στη Λάρισα, με θέμα την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε  «ότι είναι λάθος η οικονομία να εστιάζει στον πληθωρισμό γιατί  έτσι περιορίζεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσει βασικές προκλήσεις του σήμερα όπως είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση και η χρηματοοικονομική σταθερότητα. Αντίθετα», είπε, «απαιτείται  επεκτατική δημοσιονομική πολιτική».

Ο Περιφερειάρχης  χαρακτήρισε «λάθος» τα μεγάλα αποθεματικά και το πρωτογενές πλεόνασμα γιατί αποτελούν βαρίδιο για την ανάπτυξη. Η λιτότητα είναι αντιπαραγωγική» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός προσθέτοντας: «Παραγωγική επανάσταση  και  Περιφερειακή Διακυβέρνηση θα μας οδηγήσουν με ταχύτητα στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Απαιτούνται τολμηρές μεταρρυθμίσεις άμεσα, καινοτόμα σκέψη, σοβαρός σχεδιασμός, αποφασιστικότητα και λελογισμένα ρίσκα».

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή