Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρικάλων για την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Τρικάλων του Ε.Ε.Σ.,  θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών.

Από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 13:00,Εθελοντές μαζί με την Νοσηλεύτρια – Εκπαιδεύτρια του Τμήματος μας θα συμμετέχουν με ειδικό «περίπτερο» στην Κεντρική Πλατεία, καλώντας τους συμπολίτες μας και τα μικρά παιδιά να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα περιλαμβάνουν επίδειξη Πρώτων Βοηθειών, Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΑ), ώστε να θα έρθουν πιο κοντά στις Πρώτες Βοήθειες.

Παράλληλα οι Εθελοντές θα διανέμουν διαφημιστικά φυλλάδια με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών για την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης και τη σπουδαιότητα παροχής Πρώτων Βοηθειών.

Σε όλες τις κοινότητες υπάρχουν ομάδες ανθρώπων – συχνά αθέατες – οι οποίες δεν είναι σε θέση να απολαύσουν τα γενικά οφέλη.

Ορισμένα μέλη αποκλεισμένων ομάδων έχουν αυξημένες πιθανότητες να τραυματιστούν ή να αρρωστήσουν ξαφνικά ή να βρεθούν κοντά σε άτομα που έχουν ανάγκη από την Πρώτη Βοήθεια.

Όλοι έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πρώτες βοήθειες και να σώσουν ζωές. Η εκπαίδευση των Πρώτων βοηθειών είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει περισσότερες διαφορετικές κοινωνικές ομάδες.

H πρώτη βοήθεια αναδεικνύει την ισχυρή θέληση να σώζονται ζωές, χωρίς διακρίσεις, με πλήρη σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Το φετινό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών είναι «Αντιμετώπιση του αποκλεισμού μέσα από τη γνώση των πρώτων βοηθειών».

Ο Ερυθρός Σταυρός, με παρουσία μεγαλύτερη από 150 χρόνια, είναι ο μεγαλύτερος Διεθνής Οργανισμός στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών. Κανένας δεν αποκλείεται από την πρόσβαση στη γνώση.

Οι Πρώτες βοήθειες είναι για όλους.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή