Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδήλωση από το ΚΕΚ «Δήμητρα»

Στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, η δημιουργία ενός ανοιχτού και ανατροφοδοτούμενου συστήματος διασφάλισης της ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση αποτελεί βασική επιδίωξη για τη διαρκή βελτίωση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς όφελος των εκπαιδευομένων.

Προκειμένου να ενισχυθεί η δια βίου μάθηση και να μπορεί να αξιολογηθεί με ποιοτικούς όρους η πρόοδος στην ανάπτυξή της σχεδιάστηκε το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (EQAVET) ως μια κοινή προσέγγιση για όλες τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το EQAVET αποτελεί ένα εργαλείο αναφοράς για να βοηθήσει τις χώρες της ΕΕ να προάγουν και να παρακολουθούν τη συνεχή βελτίωση των συστημάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με βάση όρους αναφοράς που έχουν συμφωνηθεί από κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό, τα Kέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης θα πρέπει αντίστοιχα να εφαρμόζουν συστήματα και μεθόδους διασφάλισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών τους σύμφωνα με το EQAVET.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Q-Spirit: EQAVET στην πράξη» αφορά ακριβώς στην ερμηνεία και την πρακτική εφαρμογή των ποιοτικών δεικτών διασφάλισης ποιότητας του EQAVET, καθώς και των καινοτόμων μεθόδων διασφάλισης της ποιότητας στην εκπαίδευση, όπως αυτές εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του στη Λάρισα εκδήλωση με σκοπό την παρουσίαση του Προγράμματος «Q-Spirit: EQAVET στην πράξη» και την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων μερών σχετικά με την αναγκαιότητα διασφάλισης της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι κέντρων ΕΕΚ, εκπαιδευτές όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι σε τμήματα διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων καθώς και εκπρόσωποι επιχειρήσεων. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τους στόχους του έργου και συζήτησαν για την εθελοντική συμμετοχή τους στην πιλοτική εφαρμογή των εργαλείων διασφάλισης ποιότητας που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του έργου.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή