Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδήλωση στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων εκδήλωση αφιερωμένη στην 3η Δεκέμβρη που καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. 
 
Προβλήθηκαν σχετικά βίντεο με την αναπηρία, δραστηριότητες για τις δυσκολίες στην καθημερινότητά τους που έχουν να κάνουν με την όραση, την κίνηση και την ακοή. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραολυμπιακά αθλήματα βόλεϋ, μπάσκετ, goal ball κλπ. 
 
Τα άτομα με αναπηρία, αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή ζωή, εφόσον η κοινωνία πολλές φορές δε λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, τις δυνατότητες και τις ειδικές τους ανάγκες. Αναπηρία, πλέον θεωρείται το αποτέλεσμα της σχέσης των ικανοτήτων ενός ατόμου και των απαιτήσεων του περιβάλλοντος. Τα άτομα αυτά βιώνουν συχνά το φαινόμενο του «Κοινωνικού Αποκλεισμού». 
 
Αισθάνονται την περιθωριοποίηση και στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά σε όλους τους πολίτες ενός κράτους. Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. 
 
Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.
 
Η εκδήλωση άρχισε με προσφώνηση από τον Διευθυντή Αντώνη Παπαγεωργόπουλο, ενώ  την γενική επιμέλεια είχε η γυμνάστρια του σχολείου Ευαγγελία Κατσάρου.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή