Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδήλωση στο 4ο Γυμνάσο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης»

Σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων
Την περασμένη εβδοαμάδα επισκέφτηκε το σχολείο μας η κ. Καραμπατζάκη Δέσποινα, υπεύθυνη του ΣΣΝ Τρικάλων μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου. Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι όλοι οι γονείς – κηδεμόνες της Α΄ τάξης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και ήρθαν να ενημερωθούν για την μέχρι τώρα επίδοση των παιδιών τους και για τα τυχόν προβλήματα
που προκύπτουν λόγω της μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. 
Η κ. Καραμπατζάκη έκανε παρουσίαση με θέμα «Μετάβαση και προσαρμογή των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο». Αρχικά, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και στις ψυχοσυναισθηματικές και σωματικές αλλαγές που βιώνουν, στο πλαίσιο της μετάβασης. Στη συνέχεια, επισήμανε την αναγκαιότητα της στήριξης και της συμπαράστασης που πρέπει να παρέχουν οι γονείς στα παιδιά, σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής τους, μία φάση που παρόλο που είναι δύσκολη, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μας φοβίζει, καθώς αποτελεί πρόκληση στη διαδικασία ωρίμανσης των παιδιών.

Επιπρόσθετα, τόνισε τον σπουδαίο και καταλυτικό ρόλο των καθηγητών στην ομαλή μετάβαση και τη συμβολή τους στην προσαρμογή και ένταξη των μαθητών στο νέο σχολικό περιβάλλον. Παράλληλα, επισημάνθηκε η αξία της επικοινωνίας και της συνεργασίας γονέων και καθηγητών για την αποτελεσματικότερη επίτευξη των στόχων και την ειρηνική επίλυση των πιθανών συγκρούσεων που ανακύπτουν. 

Μετά την ομιλία διατυπώθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί από γονείς και καθηγητές και  μέσα από τη συζήτηση και το γόνιμο διάλογο υπήρξε σύγκλιση απόψεων σε θέματα που αφορούν τη συμπεριφορά των μαθητών, την αναγκαιότητα συμμόρφωσης σε κανόνες για τη διαμόρφωση κατάλληλου κλίματος που προάγει αξίες και διευκολύνει τη μαθησιακή – εκπαιδευτική διαδικασία. 
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν την κ. Καραμπατζάκη για την προθυμία της να παραβρεθεί και να μιλήσει στην εκδήλωση του σχολείου, καθώς και τους γονείς – κηδεμόνες της Α΄ τάξης για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του σχολείου.
 
Η Διευθύντρια
Τσιοτινού Αθανασία
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή