Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδήλωση στο 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία. Με αφορμή αυτή τη μέρα κάθε χρόνο δίνεται η ευκαιρία να προβληθούν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας αλλά και να δοθούν λύσεις για τη βελτίωση της ζωής τους.

Επίσης η 10η Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η 11η Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα του παιδιού. Ανθρώπινα δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα εδώ και χρόνια, που παραβιάζονται και καταπατούνται όμως, εδώ και χρόνια επίσης.

Στο σχολείο μας τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε τρεις εξαίρετους συμπολίτες μας, που με τη στάση τους αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, της δύναμης, της θέλησης και του διαρκούς αγώνα για ποιότητα ζωής.  Τους κυρίους Κώστα Μανώλη, Παναγιώτη Φιλίππου και Παναγιώτη Καραμπίνα παίκτες στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδια «Αστέρας Τρικάλων».

Όσα μοιράστηκαν μαζί μας, ο λόγος τους, οι αναφορές στα καθημερινά τους προβλήματα, το πάθος τους για το μπάσκετ, οι λεπτομέρειες που αφορούν τον τρόπο προπόνησής τους μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό είναι να προσπαθείς, να μάχεσαι για τα όνειρά σου και να κατακτάς στη ζωή το δικαίωμα να υπάρχεις.

Το βίντεο με τους αγώνες της ομάδας μάς μετέδωσε το πάθος των αθλητών και την όρεξη για δράση που ξεχάσαμε ό,τι βαρετό υπάρχει γύρω μας. Υποσχεθήκαμε στους αθλητές που είχαμε μπροστά μας πως στον πρώτο αγώνα τους στην πόλη μας θα είμαστε δίπλα τους να τους χειροκροτήσουμε και να πάρουμε δύναμη από τη δύναμή τους.

Απευθυνόμενοι στους ήρωές μας, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μας, που μας αφιερώσατε χρόνο από την γεμάτη δράση καθημερινότητά σας και μας επιτρέψατε να ζήσουμε λίγο δίπλα σας, γιατί σαν ήρωες σας είδαν τα μάτια μας….

Σας ευχαριστούμε θερμά….

Το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή