Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδήλωση τιμής και σύνδεσης του Ιπποκράτη με τη Λάρισα

Ισχυρό θεμέλιο για την εδραίωση της Λάρισας, ως Ιπποκρατικής πόλης, αποτελεί η εκδήλωση με τίτλο «Ιπποκράτης – Η Αέναη Επιστροφή», που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει  την παρουσίαση του έργου του Γιάννου Αιόλου «CORPUS AETERNUM» από τη Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ σε διεύθυνση του μαέστρου της Δημήτρη Κτιστάκη και εικαστικό instalation του Χρήστου Παπανικολάου αλλά και την ομιλία του γνωστού και διακεκριμένου καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα, ο οποίος θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω

Πρόκειται για μια προσπάθεια που στοχεύει να γίνει θεσμός για την πόλη, όπως άλλωστε τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου των διοργανωτών της εκδήλωσης. Ως γνωστόν, η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και έχει την υποστήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκ. Παυλοπούλου.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο δήμαρχος Λαρισαίων  Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε  ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία και μια ξεχωριστή  εκδήλωση τόσο για το περιεχόμενό της, όσο και για τον συμβολισμό της και όπως τόνισε αποσκοπεί στην καταγραφή της Λάρισας ως Ιπποκρατικής πόλης εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια για την εξωστρέφεια της πόλης και της περιοχής. Στόχος δε όλων μας είναι να μπορέσουμε να εξελίξουμε σε θεσμό αυτή την προσπάθεια.

Τόνισε επίσης ότι με αυτή την εκδήλωση, η πόλη της Λάρισας αποτίει φόρο τιμής στον συμπολίτη μας Αρχαίο Έλληνα γιατρό  Ιπποκράτη, που έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στη Λάρισα, όπου και πέθανε.  

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή