Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκδόσεις: «1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ»

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον το 1ο  ΕΠΑΛ Τρικάλων επιχειρεί να κάνει κινήσεις εξωστρέφειας, να δημιουργήσει και να προσφέρει προστιθέμενη αξία στην επαγγελματική εκπαίδευση, μέσα από καινοτόμες ενέργειες στην εκπαιδευτική διαδικασία, με νέες μεθόδους και τεχνικές διδασκαλίας και με τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε κάθε έναν από τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν σε αυτό.

Σήμερα ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια με την έκδοση 2  βιβλίων «Εφαρμογές ARDUINO στο σχολικό εργαστήριο για το περιβάλλον» και «Τρισδιάστατη Σχεδίαση στο σχολικό εργαστήριο». Τούτα τα  βιβλία γράφτηκαν από τον κ. Γεώργιο Γίδα και τον κ. Ευάγγελο Μαντζάνα, ειδικότητας Πληροφορικής και η έκδοσή τους επιμελήθηκε από τον κ. Νικόλαο Ντόγκα, διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Τα βιβλία αυτά είναι το αποτέλεσμα των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στο νέο Εργαστήριο Καινοτομίας και Ρομποτικής του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων και αποτελούν πρακτικούς και κατανοητούς οδηγούς, χωρίς πολλή θεωρία ή δυσνόητες έννοιες. Θα κυκλοφορήσουν παράλληλα και σε ηλεκτρονική μορφή, έτσι ώστε να είναι προσιτά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το 1ο  ΕΠΑΛ Τρικάλων με όλες τις καινοτόμες δράσεις ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών για να διαμορφωθεί ένα σχολείο που θα είναι καινοτόμο στην επαγγελματική εκπαίδευση, επενδύοντας στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού προσωπικού με την αξιοποίηση διαφόρων δραστηριοτήτων κατάρτισης και τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς, καθώς επίσης και σε κινητικότητες κατάρτισης στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Διεύθυνση και εκπαιδευτικό προσωπικό του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων θα συνεχίσουν να καινοτομούν και να διευρύνουν την εκδοτική τους προσπάθεια με πρωτότυπες εργασίες και άλλων καθηγητών.

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να «κατεβάσει» από τους ακόλουθους συνδέσμους τα δύο βιβλία:

Για το βιβλίο «Εφαρμογές ARDUINO στο σχολικό εργαστήριο για το περιβάλλον» πατήστε κλικ εδώ:  https://www.openbook.gr/efarmoges-arduino-sto-scholiko…/

Για το βιβλίο «Τρισδιάστατη Σχεδίαση στο σχολικό εργαστήριο» πατήστε κλικ εδώ: https://www.openbook.gr/trisdiastati-schediasi-sto-scholiko-ergastirio/

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή