Έκδοση νέων ταυτοτήτων με τεχνικές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Θέμα ημερών είναι πλέον η προκήρυξη για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων κατά τις τεχνικές προδιαγραφές και τα πρότυπα χωρών της Ε.Ε. που αξιοποιούν τα πλέον σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα.

Στη Βουλή, ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισήμανε πως «έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι τεχνικές προδιαγραφές και είναι θέμα ημερών, και όχι εβδομάδων η προκήρυξη για την πρόσκληση εταιρειών της Ε.Ε προκειμένου να ξεκινήσει η έκδοση νέων ταυτοτήτων, υποχρέωση που απορρέει από απόφαση της ΕΕ με στόχο τον αποτελεσματικότερο έλεγχο για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών απειλών».

Το θέμα συζητήθηκε με πρωτοβουλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ Μάκη Βορίδη που ζήτησε από τον κ. Τόσκα να προχωρήσει η έκδοση των νέων ταυτοτήτων επισημαίνοντας μάλιστα την ευαισθησία της διεθνούς κοινότητας στα θέματα αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας, πολύ περισσότερο που η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης μεταναστών και προσφύγων, και άρα η ανάπτυξη των αναγκαίων συστημάτων πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να είναι αρμόδια για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή