Υπολοιποι Δημοι

Εκεί που σμίγουν τα νερά με τα γεφύρια

1 Oct 2021

Σε διημερίδα του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων στην Κόνιτσα παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Περιφέρειας Τομέα Α΄ κ. Κερασοβίτης Βασίλειος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της διοργάνωσης

Τις εργασίες της διημερίδας με θέμα «Εκεί που σμίγουν τα νερά με τα γεφύρια» φιλοξένησε ο δήμος Κόνιτσας στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Κόνιτσας.

Η διημερίδα ήταν  συνδιοργάνωση του δήμου Κόνιτσας, του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, της ΚΕΔΕ, της Πολυτεχνικής Σχολή του ΑΠΘ και του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου. Η θεματολογία της διημερίδας έφερε κοντά καταξιωμένους επιστήμονες που ανάπτυξαν θέματα σχετικά με τα ποτάμια οικοσυστήματα, την υδρογεωλογία και τη βιοποικιλότητα, την προστασία, ανάδειξη και ορθή αξιοποίηση ποτάμιων οικοσυστημάτων, τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια και τις αθλητικές δραστηριότητες στα ποτάμια της Κόνιτσας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο υπό την εποπτεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα «Χρήση νέων μεθοδολογιών στην αποκατάσταση πέτρινων τοξοτών γεφυριών» για περιορισμένο αριθμό πολιτικών μηχανικών.

Ο κ. Κερασοβίτης επιστρέφοντας από την ενδιαφέρουσα διημερίδα ενημέρωσε τον Δήμαρχο για έργα και δράσεις που μπορούν να γίνουν στην περιοχή μας ώστε να αναδείξουν αξιόλογα σημεία κάτι που διαθέτει ο Δήμος μας από άκρη σε άκρη καθώς και πρωτοβουλίες που μπορούν να λάβουν χώρα σε συνεργασία του Δήμου με φορείς της περιοχής μας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Άδειος αυτοκινητόδρομος Ε65 στα Τρίκαλα με φόντο τα βουνά, καλοκαίρι 2025

Άδειασαν τα Τρίκαλα – Ο καύσωνας «σάρωσε» τους δρόμους

Πρωτόγνωρες εικόνες ερήμωσης στην πόλη και στον E65 – Όλοι… διακοπές ή σε δροσιά, μόνο ο υδράργυρος στους δρόμους …
Κινηματογραφική φωτογραφία τύπου νουάρ: Μια ξανθιά γυναίκα κάθεται σοβαρή σε τραπέζι καφετέριας, με φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα μπροστά της. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, γεμάτη ένταση, με χαμηλό φωτισμό, δραματικές σκιές και θολό φόντο που ενισχύει την αίσθηση μυστικότητας και απειλής.

Όταν η “ανεξαρτησία” γίνεται εργαλείο εκβιασμού – Ποιος πραγματικά υπηρετεί την κοινωνία;

Ο ρόλος των τοπικών μέσων και η λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης, επιρροής και συναλλαγής …
Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Πού σταματούν οι μακέτες και ξεκινά η εγκατάλειψη – Ο Αγιαμονιώτης δίπλα στο πιο ζωντανό στέκι των Τρικάλων …
Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παγιδευμένους διαλόγους συνελήφθη επιχειρηματίας ΜΜΕ για εκβιασμό βουλευτή – Το χρονικό της υπόθεσης …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.