Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκεί που σμίγουν τα νερά με τα γεφύρια

Σε διημερίδα του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων στην Κόνιτσα παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Περιφέρειας Τομέα Α΄ κ. Κερασοβίτης Βασίλειος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της διοργάνωσης

Τις εργασίες της διημερίδας με θέμα «Εκεί που σμίγουν τα νερά με τα γεφύρια» φιλοξένησε ο δήμος Κόνιτσας στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Κόνιτσας.

Η διημερίδα ήταν  συνδιοργάνωση του δήμου Κόνιτσας, του Ελληνικού Δικτύου Πόλεων με Ποτάμια, της ΚΕΔΕ, της Πολυτεχνικής Σχολή του ΑΠΘ και του Δικτύου Δήμων Περιοχής Πίνδου. Η θεματολογία της διημερίδας έφερε κοντά καταξιωμένους επιστήμονες που ανάπτυξαν θέματα σχετικά με τα ποτάμια οικοσυστήματα, την υδρογεωλογία και τη βιοποικιλότητα, την προστασία, ανάδειξη και ορθή αξιοποίηση ποτάμιων οικοσυστημάτων, τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια και τις αθλητικές δραστηριότητες στα ποτάμια της Κόνιτσας.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο υπό την εποπτεία της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ με θέμα «Χρήση νέων μεθοδολογιών στην αποκατάσταση πέτρινων τοξοτών γεφυριών» για περιορισμένο αριθμό πολιτικών μηχανικών.

Ο κ. Κερασοβίτης επιστρέφοντας από την ενδιαφέρουσα διημερίδα ενημέρωσε τον Δήμαρχο για έργα και δράσεις που μπορούν να γίνουν στην περιοχή μας ώστε να αναδείξουν αξιόλογα σημεία κάτι που διαθέτει ο Δήμος μας από άκρη σε άκρη καθώς και πρωτοβουλίες που μπορούν να λάβουν χώρα σε συνεργασία του Δήμου με φορείς της περιοχής μας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή