Εκκένωση του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων μετά από ισχυρό σεισμό

Σήμερα, την πρώτη ώρα στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες» που υλοποιεί ο ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) πραγματοποιήθηκε άσκηση αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργείται σε περίπτωση σεισμικής δόνησης με σκοπό την ετοιμότητα των μαθητών σε αντίστοιχες καταστάσεις.

Οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας του σχολείου μας Αχιλλέας  Μαντζάνας και Ιωάννης Γραμμένος είχαν εκπονήσει σχέδιο εκκένωσης του σχολείου και είχαν ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για τον τρόπο εκκένωσής του.

Επιπλέον, ο καθηγητής Γεωλογίας του σχολείου μας Γρηγόρης Καγκελίδης σε προγενέστερο χρόνο είχε ενημερώσει όλους τους μαθητές του  σχολείου μας για το φαινόμενο του σεισμού και την αντιμετώπισή του με συζητήσεις και προβολή βίντεο.

Οι μαθητές μόλις άκουσαν το χαρακτηριστικό ήχο που δήλωνε την έναρξη του σεισμού, ακολούθησαν τις οδηγίες που δόθηκαν από τους συντονιστές-υπεύθυνους πολιτικής προστασίας, στην ενημέρωση που προηγήθηκε του σεισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές ανταποκρίθηκαν πλήρως στις οδηγίες και η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς οι μαθητές, οργανωμένα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκκένωσαν το κτήριο του σχολείου, σύμφωνα με το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού που είχε εκπονηθεί από τους υπεύθυνους πολιτικής προστασίας του σχολείου.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές
Γραμμένος Ιωάννης
Καγκελίδης Γρηγόρης
Μαντζάνας Αχιλλέας

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή