Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έκλεψε από Βολιώτη ταξιτζή τα χρήματα που είχε για την διατροφή του παιδιού του

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με αναστολή, καταδίκασε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 40χρονο, που κρίθηκε ένοχος για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος το απόγευμα της Τετάρτης μπήκε ως πελάτης σε ταξί και εκμεταλλεύτηκε το ότι ο 53χρονος ιδιοκτήτης πήγε πιο πέρα να πάρει τα πράγματά του, έκλεψε από το εσωτερικό του αυτοκινήτου το χρηματικό ποσό των 600 €.

Ο 40χρονος, σύμφωνα με το magnesianews.gr οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ως μάρτυρας κατέθεσε ο 53χρονος αυτοκινητιστής, που είχε ότι παρέλαβε από την πιάτσα των ΚΤΕΛ τον κατηγορούμενο, που του ζήτησε να τον πάει στον οικισμό ρομά της Νεάπολης.

Ο οδηγός κατέθεσε ότι είχε στον κατηγορούμενο να περιμένει έξω από το ταξί για να πάρει τα πράγματά του (κινητό τηλέφωνο και άλλα) από ένα τραπεζάκι που βρίσκεται στην πιάτσα και όταν επέστρεψε τον είδε να έχει μπει στα πίσω καθίσματα το αυτοκινήτου και να κάθεται. Ο ίδιος τον ρώτησε γιατί μπήκε στο αυτοκίνητο και δεν έλεγξε αν έλειπε κάτι από το όχημα.

Σύμφωνα με τον οδηγό, αφού τον πήγε στην συνοικία Νεάπολης, τον άφησε, στη συνέχεια μετέφερε την κόρη του σε δραστηριότητες, στη συνέχεια αναζήτησε τα χρήματα σε τσαντάκι που τα είχε για να τα δώσει στο συνεργείο αυτοκινήτων που τα χρωστούσε, αλλά είχαν κάνει «φτερά» όλα.

Ο 53χρονος είπε ότι ο κατηγορούμενος ήταν ο τελευταίος πελάτης που μπήκε, άρχισε να τον αναζητά, ενώ παράλληλα ειδοποίησε την Αστυνομία, τον εντόπισε μετά από ώρες, τον ρώτησε που είναι τα χρήματα και ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι τα πήρε.

Τελικά τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί και βρήκαν ποσό 340 € που είχε κρυμμένα στο εσώρουχό του και ποσότητα 4,16 γραμ. ηρωίνης.

Ο 53χρονος που έπεσε θύμα της κλοπής είπε ότι θα του λείψουν αυτά τα χρήματα (τα 260 €), γιατί τα είχε, εκτός από το συνεργείο, για να δώσει την διατροφή για το παιδί του. Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του αρνήθηκε ότι έκλεψε 600 €, είπε ότι αυτά που πήρε ήταν 350 € και έδωσε 10 € για την δόση του.

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του και να καταδικαστεί σε φυλάκιση 1 έτους, αλλά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή