Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκλογές 2023: Κοντά στο Πάσχα η ανακοίνωση της ημερομηνίας

Κοντά στο Πάσχα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός πολύ σύντομα θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του. Είχαμε πει ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη και δεν νομίζω ότι αυτός ο σχεδιασμός θα ξεφύγει από αυτό το χρονοδιάγραμμα.

Πολύ σύντομα θα έχουμε και πιο συγκεκριμένες ειδήσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Το σημαντικό δεν είναι οι ημερομηνίες, αλλά να αναδειχθούν τα διλήμματα, τα διακυβεύματα, η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα και όλα αυτά που και πριν, αλλά και τώρα -μετά την τραγωδία των Τεμπών- αναδεικνύονται ακόμα πιο επιτακτικά. Κοντά στο Πάσχα θα υπάρχουν ανακοινώσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega.

«Στο σταθμαρχείο της Λάρισας υπάρχει τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης»

«Ποτέ δεν είπαμε ότι λειτουργεί η τηλεδιοίκηση σε όλο το μήκος του σιδηροδρόμου αυτό που είπαμε είναι ότι λειτουργεί ένα τοπικό σύστημα ελέγχου που έχει και την αυτόματη χάραξη», είπε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, για το σταθμαρχείο της Λάρισας και τι μπορούσε να κάνει με τον τοπικό πίνακα ελέγχου ο σταθμάρχης ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι μπορούσε να κάνει αυτόματη χάραξη.

Επιπλέον, είπε: «Πριν φθάσει στα Τέμπη μπορούσε να δει ο σταθμάρχης ότι έχει βάλει δύο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια κατεύθυνση και έτσι να αποτραπεί η σύγκρουση».

Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως ο κ. Καραμανλής παραιτήθηκε και ζητήθηκε συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης γιατί η εθνική τραγωδία έγινε με την Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας.

«Πολύ πιθανό αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 πλήρως να μην υπήρχε αυτή η τραγική κατάληξη»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και είπε χαρακτηριστικά «είναι πολύ πιθανό αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717 πλήρως να μην υπήρχε αυτή η τραγική κατάληξη».

Ερωτηθείς τι ήταν στην γνώση του πρωθυπουργού σχετικά με την κατάσταση στον ΟΣΕ απάντησε: «Ο πρωθυπουργός γνώριζε ότι οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι είχαν προβλήματα. Γνώριζε ότι υπήρχαν αδυναμίες σε μεγάλο κομμάτι των σιδηροδρόμων. Ο πρωθυπουργός ήξερε ότι το έργο ήταν σε καθυστέρηση. Από εκεί και πέρα δεν μπορεί να γνώριζε ο πρωθυπουργός το χάος που υπήρχε στο σταθμαρχείο της Λάρισας».

«Να μην μείνουμε στην απόδοση των ευθυνών για τα Τέμπη γενικά και περιγραφικά»

Αναφορικά με τις ευθύνες και πώς επιμερίζονται ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι είναι ένας συνδυασμός παραγόντων.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες προσωπικές που έχουν αναδειχθεί και από την δικαστική έρευνα. Η αλληλουχία ανθρώπινων λαθών που έγινε εκείνο το βράδυ. Υπάρχουν θέματα που αφορούν την καθυστέρηση της υλοποίησης του δικτύου και υπάρχουν και ζητήματα οργάνωσης μέσα στη διοίκηση μέσα στον ΟΣΕ. Όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους.

»Να μην μείνουμε στην απόδοση των ευθυνών γενικά και περιγραφικά. Να προσωποποιηθούν, να έχουν μία δίκαιη δίκη όσοι αναδειχθούν ότι είχαν ευθύνες», είπε.

«Ο θάνατος 57 ανθρώπων είναι μία τραγωδία»

Για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και έκανε λόγο για ευκαιρία για την κυβέρνηση να χαράξει νέες πολιτικές διαχωριστικές γραμμές ο Γιάννης Οικονόμου σχολίασε: «Ο θάνατος 57 ανθρώπων είναι μία τραγωδία. Ο θάνατος αυτός των 57 ανθρώπων μας υπαγορεύει το χρέος σε όσους είμαστε στην δημόσια ζωή να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, με ειλικρίνεια, να μην το ξαναζήσουμε».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή