Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκλογές 2023: Πώς θα μάθετε με ένα «κλικ» πού ψηφίζετε

Bρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έχει ανακοινώσει δύο πιθανές ημερομηνίες εκλογών, την 2η και την 9η Απριλίου.

Ο κ. Βορίδης, ανέφερε ότι, αν τελικά οι εκλογές γίνουν στις 2 ή στις 9 Απριλίου, θα έχουμε την διάλυση της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, αλλά αυτό, όπως τόνισε, είναι καθαρά απόφαση του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος, για να πάρει την τελική απόφαση για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Οι εκλογικοί κατάλογοι για το 2023 είναι έτοιμοι, ενώ ενημερωμένη είναι και η εφαρμογή του ΥΠΕΣ, «Μάθε που ψηφίζεις».

Η εφαρμογή

Στην εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις», μπορείτε κυριολεκτικά με ένα μόλις «κλικ» να μάθετε το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι γραμμένοι.

Τα βήματα της εφαρμογής

  1. Μπαίνετε στη διεύθυνση πατώντας εδώ.
  2. Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα στοιχεία από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και τη μητέρα σας. Ακόμα προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας.
  3. Εναλλακτικά – εφόσον το θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.
  4. Στην συνέχεια πατάτε αναζήτηση και βλέπετε τον κωδικό εκλογικού διαμερίσματος, το εκλογικό σας διαμέρισμα και τον ειδικό εκλογικό σας αριθμό.

proson.gr

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή