Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκλογές για την προεδρία των Φιλιππίνων με σενάριο ‘Ρόκυ Μπαλμπόα’!

Πλώρη για την προεδρία των Φιλιππίνων βάζει ο θρύλος της πυγμαχίας, Μάνι Πακιάο, εκμεταλλευόμενος από τη μία την προσωπική του ιστορία, του φτωχόπαιδου που κατέκτησε δόξα και χρήμα, και υποσχόμενος από την άλλη να καταπολεμήσει τη φτώχεια και τη διαφθορά στη χώρα.

«Τώρα είναι η ώρα, είμαστε έτοιμοι να σηκωθούμε και να διεκδικήσουμε την ηγεσία»«, δήλωσε χθες ο νυν γερουσιαστής Πακιάο, αποδεχόμενος το χρίσμα μιας αντίπαλης φράξιας εντός του κυβερνώντος κόμματος του προέδρου των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής σε οκτώ κατηγορίες και εθνικός ήρωας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του λίγες εβδομάδες μετά την ήττα του από τον Κουβανό Γιορντένις Ούγκας στο Λας Βέγκας, στον τελευταίο ίσως επαγγελματικό αγώνα πυγμαχίας της μακράς καριέρας του.

Ο Πακιάο κατέβηκε στην πολιτική κονίστρα πριν από 11 χρόνια προτού εκλεγεί γερουσιαστής και εδώ και καιρό αναμενόταν να διεκδικήσει το ύπατο αξίωμα της χώρας.

Ο 42χρονος πυγμάχος – πολιτικός χαίρει του σεβασμού πολλών συμπατριωτών του λόγω της γενναιοδωρίας του, αλλά και του γεγονότος ότι κατάφερε να βγει από τη φτώχεια και να αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους πυγμάχους του πλανήτη, αλλά έχει και πολλούς επικριτές, επειδή στήριξε παλαιότερα τον πόλεμο του Ντουτέρτε κατά των ναρκωτικών και για παλιά αρνητικά σχόλιά του κατά των ζευγαριών ομοφυλοφίλων.

«Να ρωτήσω όσους με ρωτούν ποια είναι τα διαπιστευτήριά μου: έχετε πεινάσει ποτέ; Έχετε ζήσει τι θα πει να μην έχεις τι να φας, να δανείζεσαι λεφτά από τους γείτονες, ή να μαζεύεις αποφάγια. Ο Μάνι Πακιάο που βρίσκεται μπροστά σας ξέρει τι θα πει φτώχεια», είπε απευθυνόμενος στα μέλη της παράταξης εκείνης του κυβερνώντος PDP Laban, που αντιτίθενται στον Ντουτέρτε.

Λόγω της φήμης του ο Πακιάο θα έχει αρκετά αβαντάζ στην προεδρική κούρσα, που όμως δεν εγγυώνται από μόνα τους τη νίκη του, αφού αρκετοί ψηφοφόροι αμφισβητούν ότι διαθέτει τα φόντα για το ύπατο αξίωμα των Φιλιππίνων, ενώ η δημόσια αντιπαράθεσή του με τον Ντουτέρτε για τους χειρισμούς του τελευταίου στην κόντρα με την Κίνα για τις αξιώσεις της στη Νότια Σινική Θάλασσα, μπορεί να του κοστίσουν πολύτιμες ψήφους.

Ο Ντουτέρτε, που δεν μπορεί βάσει του Συντάγματος της χώρας να διεκδικήσει την επανεκλογή του, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα κατέβει υποψήφιος αντιπρόεδρος της χώρας, ενώ μια παράταξη του κυβερνώντος κόμματος πιστή στον Ντουτέρτε, στηρίζει τον στενό συνεργάτη του, γερουσιαστή Κρίστοφερ Λόρενς “Μπονγκ” Γκο για την προεδρία, αν και ο τελευταίος δεν έχει αποδεχθεί ακόμη την πρόταση.

Ο Πακιάο θα αντιμετωπίσει πιθανώς έναν δύσκολο αντίπαλο στο πρόσωπο της κόρης του Ντουτέρτε, Σάρα, αν η τελευταία επιβεβαιώσει τις φήμες που διεκδικούν την προεδρία.

Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι η κόρη του Ντουτέρτε, που είναι μέλος άλλου κόμματος και δήμαρχος της πόλης Νταβάο, συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου, μακράν μπροστά από τον Πακιάο κι άλλους πιθανούς αντιπάλους. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία των Φιλιππίνων λήγει στις 8 Οκτωβρίου.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή