Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκλογές – Πρόσωπα: Δημήτρης Παπανικολάου επικεφαλής εκλογών στην Π.Ε. Τρικάλων

Έχει ζήσει ως επικεφαλής της συγκέντρωσης και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών και μιλά στο Trikalanews.gr για την εμπειρία του

Από την πρώτη επίσημη μέρα της προεκλογικής περιόδου μέχρι και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, μεσολαβούν κρίσιμες μέρες για όλους.

Υποψήφιοι και κόμματα τρέχουν να επικοινωνήσουν στον κόσμο προτάσεις, οι δημοσιογράφοι τρέχουν να καλύψουν την επικαιρότητα, οι πολίτες προσπαθούν να εκτιμήσουν την κατάσταση και να λάβουν τις αποφάσεις τους.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που με την ανακοίνωση των εκλογών, πατάνε το κουμπί του συναγερμού και σπεύδουν νυχθημερόν να οργανώσουν όλα όσα χρειάζονται για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Το Trikalanews.gr επισκέφθηκε το γραφείο 112 της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και συνάντησε τον Δημήτρη Παπανικολάου. Υπεύθυνος πληροφορικής ανάπτυξης και ο πλέον αρμόδιος για τα θέματα εκλογών, είναι το πρόσωπο της βραδιάς της εκλογικής μάχης μιας και θα διαχειρίζεται όλα τα θέματα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων μέσα από την πλατφόρμα που ήδη είναι στην «αέρα».

Βρήκαμε τον κ. Παπανικολάου ιδιαίτερα ψύχραιμο αναλογικά με το μέγεθος της ευθύνης κάτι που όπως καταλάβαμε από την κουβέντα που είχαμε, προκύπτει μετά από τα χρόνια εμπειρίας αλλά και ως απαραίτητο στοιχείο για τη διαχείριση μιας τόσο κρίσιμης κατάστασης.

Όπως μας είπε, όλα είναι έτοιμα, η ομάδα των εκλογών της Π.Ε. Τρικάλων απαρτιζόμενη από 35 άτομα, ήδη έχει «τεστάρει» αρκετές φορές το σύστημα, το έχει ασφαλίσει απέναντι σε οποιαδήποτε διαδικτυακή πιθανή απειλή, και τώρα έδωσαν ραντεβού για τη μέρα της κάλπης. Οι φετινές εκλογές, μπορεί να εμφανίζουν διαφοροποιήσεις όσον αφορά την διαδικασία της συλλογής αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα, αλλά σίγουρα δεν είναι οι πιο δύσκολες των τελευταίων ετών.

Οι σχεδόν ταυτόχρονες εκλογές – Εθνικές, Αυτοδιοικητικές και Ευρωεκλογές – ήταν η μεγαλύτερη πρόσκληση για την ομάδα μιας και έπρεπε να διαχειριστούν έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών που προφανώς δεν έπαιρνε περιθώριο λάθους. Μια ακόμη στιγμή που θυμάται ήταν το δημοψήφισμα μιας και η πυκνή τότε πολιτική επικαιρότητα διαμόρφωναν ένα εκλογικό περιβάλλον που δεν είχε επαναληφθεί για τη χώρα μας.

Το βράδυ των εκλογών βέβαια, όπως μας μετέφερε, τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά! Περιμένοντας αποτελέσματα με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας τα μεικτά τμήματα των ετεροδημοτών σε άλλα αστικά κέντρα, με την επικοινωνία πολλές φορές να γίνεται δύσκολα και τους πολίτες να περιμένουν όσο νωρίτερα γίνεται το εγκυρότερο αποτέλεσμα.

Πάντως έχει σημασία ότι η διαδικασία βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που γνωρίζουν τη δουλειά τους, που διασφαλίζουν ότι δεν θα χαθεί ούτε «πόντος» εις βάρος του εκλογικού δικαιώματος.

Είναι σημαντικό ότι παραμένουμε πολίτες και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια όλων αυτών των προσώπων ώστε να ζήσουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις, χωρίς καθυστερήσεις τη μέγιστη γιορτή της δημοκρατίας: τις εκλογές.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή