Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκλογές Τουρκία – Το πρώτο μήνυμα Ερντογάν μετά τη νίκη

Την πρώτη του ομιλία μετά την νίκη του στις εκλογές που του εξασφάλισε τρίτη προεδρική θητεία και ακόμα πέντε χρόνια στο τιμόνι της Τουρκίας πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το πλήθος πανηγύριζε την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστούσε τον λαό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του. «Εύχομαι στον Θεό να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε», δήλωσε ο Ερντογάν ενώ στη συνέχεια υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του ότι θα είναι μαζί τους «μέχρι τον θάνατο» και όχι απλά μέχρι αυτή την εκλογική νίκη.

«Είμαστε ερωτευμένοι με την Κωνσταντινούπολη»

«Απευθύνομαι σε αυτούς που ρωτούν και σε αυτούς που δεν ρωτούν. Εμείς είμαστε πρώτοι και σας αγαπάμε. Εμείς αγαπούμε πολύ την Κωνσταντινούπολη. Είμαστε ερωτευμένοι με την Κωνσταντινούπολη. Από εδώ ξεκινήσαμε και εδώ συνεχίζουμε τις νίκες. Σας χαιρετώ όλους και θέλω να ξέρετε ότι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με την επιλογή του λαού έχουμε ολοκληρώσει με νίκη και ανάμεσα στις δύο θρησκευτικές γιορτές έχουμε και μία τρίτη γιορτή, την εκλογική νίκη για την οποία ευχαριστώ όλους τους πολίτες», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος Ερντογάν ενώ το πλήθος φώναζε «ένας είναι ο Θεός», δηλαδή το σύνθημα με το οποίο καλούν τους πιστούς στο τζαμί.

«Συγχαρητήρια σε όλους»
«Θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα που στήριξε την εκλογική διαδικασία. Θέλω να συγχαρώ τις γυναίκες και τους νέους. Επίσης όλα τα αδέρφια μας τα οποία πολέμησαν με όλη τους την ψυχή για το κόμμα και να ευχαριστήσω όλους του πολίτες που έσπευσαν να ψηφίσουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας».

«Τα πέντε χρόνια που έχουμε μπροστά μας με βρίσκουν ξανά υπεύθυνο για τη χώρα. Αυτό αποφάσισε ο λαός και εγώ θα είμαι υπεύθυνος. Ευχαριστώ τον λαό που με επέλεξε», σημείωσε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Θα είμαστε μαζί μέχρι τον θάνατο»
«Εύχομαι στον Θεό να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε. Τι σας είχα πει; Ότι θα είμαστε μαζί όχι μέχρι σήμερα αλλά μέχρι τον θάνατο. Σας είπα ότι δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Αυτοί που μας υπηρετούν δεν πρόκειται να ηττηθούν και εμείς είμαστε ταγμένοι για την Τουρκία», σημείωσε με το πλήθος να φωνάζει «bye bye Κεμάλ» αποχαιρετώντας τον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν.

«Όπως το σίδερο γίνεται ατσάλι, έτσι και εσείς με την ακλόνητη πίστη και την βούλησή σας μετατρέψατε αυτή την εκλογική διαδικασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε και προσχώρησε σε έναν μικρό απολογισμό κάνοντας νέα επίθεση στον Κιλιτσντάρογλου. «Έχουμε την αποδοχή όλων των πολιτών της Τουρκίας. Είχε προβλέψει ότι θα κερδίσουμε με τρόπο τέτοιο που κανείς δεν θα έχανε στην χώρα. Η Τουρκία είναι αυτή που κερδίζει με αυτό το αποτέλεσμα. Η Τουρκία είναι που θα αναπτυχθεί. Εμείς δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τις διάφορες απειλές. Ανοίξαμε τις πόρτες σε όλους και μοιραστήκαμε τις αγωνίες τους», πρόσθεσε.

«Εμείς γράφουμε Ιστορία και η Τουρκία βγήκε κερδισμένη», υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή