Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Τρικάλων

«Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Τρικάλων του Τμήματος»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να προχωρήσει στην επανασυγκρότηση το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Τρικάλων, μετά από αίτημα των ΔΣ ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Τρικάλων καθώς η  πολύχρονη απουσία ΝΤ ΑΔΕΔΥ στα Τρίκαλα είχε ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα στην έλλειψη συντονισμού των σωματείων του Δημοσίου και στη συνδικαλιστική τους δράση. Για το σκοπό αυτό η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ συγκάλεσε σύσκεψη, αρ.πρωτ. 173/22-6-2021, των Δ.Σ. όλων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Ν. Τρικάλων τη Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 με θέμα: «Επανασυγκρότηση Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ Τρικάλων»

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σύσκεψη παραβρέθηκαν  ο προεδρεύων της Ε.Ε., Δημήτρης Μπράτης και ο Αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Χρήστος Γρίβας.

Τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ήταν:

  1. ΕΛΜΕ Τρικάλων
  2. ΣΕΠΕ Τρικάλων
  3. Ομοσπονδία Επαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας
  4. Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων
  5. Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ν.Τρικάλων
  6. Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων

Με συναινετικές διαδικασίες και σύμφωνα με το άρθρο 1 του «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.», τα σωματεία προχώρησαν στη σύσταση 11μελούς προσωρινής Εκτελεστικής Γραμματείας σε αντιπροσωπευτική βάση με την εξής σύνθεση: Γιώργος Τσιάκαλος, Πρόεδρος, Παπαζεύκου Ουρανία, Γραμματέας, Παπασπύρου Δημήτρης, Αναπληρωτής πρόεδρος, Κωστούλας Απόστολος, Υπεύθυνος Οικονομικού, Χελιδόνης Σωτήριος, Υπεύθυνος Οργανωτικού και μέλη: Αρσένης Αθανάσιος, Γκαμπράνας Αθανάσιος, Θεοχάρης Δημήτριος, Κόσσυβα Σταυρούλα, Πούλιος Σωτήριος.

Βασικό μέλημα και στόχος της προσωρινής ΕΓ του ΝΤ, εκτός από το συντονισμό των σωματείων του Δημοσίου και της συνδικαλιστικής τους δράσης, ήταν η εκλογή της Ε.Γ. σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΝΤ.

Η πανδημία και η παράταση της θητείας των εκλεγμένων Διοικήσεων μέχρι τέλος του 2021 καθυστέρησε την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής νέων διοικήσεων άρα και των αντιπροσώπων για την εκλογοαπαλογιστική συνέλευση του ΝΤ.

Στη συνεδρίαση της προσωρινής ΕΓ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Τρικάλων, την Τετάρτη 1/6/2022 στα γραφεία του ΝΤ, διαπιστώθηκε η ολοκλήρωση εκλογής νέων διοικήσεων και αντιπροσώπων για ΑΔΕΔΥ στα σωματεία: ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Τρικάλων, Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ν.Τρικάλων,  Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Τρικάλων και Σύλλογος Εξωτερικών Υπαλλήλων Φυλάκων  Τρικάλων. Με αυτό το δεδομένο  η προσωρινή ΕΓ αποφάσισε    να προχωρήσει στη σύγκληση  Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης των εκλεγμένων αντιπροσώπων του Νομαρχιακού Τμήματος την Πέμπτη 30/6/202, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου και ώρα 6.30μμ για να εκλέξει την νέα Εκτελεστική Γραμματεία και την Ελεγκτική Επιτροπή του Τμήματος, σύμφωνα με το άρθρο 6 του «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.», το οποίο και παραθέτουμε:

ΑΡΘΡΟ 6: ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

α.- Η Σύγκληση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων γίνεται κάθε τρία χρόνια.

β.- Η πρόσκληση για τη σύγκληση της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης του

Νομαρχιακού Τμήματος απευθύνεται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που λειτουργούν

στο Νομό, από την Ε.Γ. του Τμήματος έναν τουλάχιστον μήνα πριν από τη λήξη της

θητείας της. Στην πρόσκληση γίνεται υπόμνηση για την εκλογή των αντιπροσώπων των οργανώσεων – σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού – και ορίζεται ο ακριβής τόπος και χρόνος της συνεδρίασης. Η πρόσκληση κοινοποιείται εγκαίρως στην Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η οποία με τη σειρά της την κοινοποιεί στις ομοσπονδίες – μέλη της τις οποίες και καλεί να ενημερώσουν και να παρακινήσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού που ανήκουν στη δύναμή τους να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του Τμήματος.

γ.- Οι αντιπρόσωποι προσέρχονται στη συνεδρίαση εφοδιασμένοι με αντίγραφα

πρακτικών εφορευτικής επιτροπής στα οποία πιστοποιείται η εκλογή τους.

δ.- Στη συνεδρίαση κατ’ αρχήν προεδρεύει ο Πρόεδρος της Ε.Γ. μέχρι την εκλογή

οριστικού τριμελούς προεδρείου που διευθύνει τις εργασίες της Συνέλευσης.

ε.- Η εκλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας του Τμήματος γίνεται με το σύστημα της

απλής αναλογικής (Ν. 1264/82) ενώπιον τριμελούς εφορευτικής επιτροπής που ορίζεται

από την ολομέλεια. Τα πρακτικά των εκλογών κοινοποιούνται στην Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

στ.- Ζητήματα που τυχόν ανακύπτουν σε σχέση με τη συγκρότηση της Συνέλευσης και τις εκλογικές διαδικασίες αντιμετωπίζονται από την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., η οποία σε κάθε περίπτωση έχει την εποπτεία του Τμήματος σύμφωνα με τον παρόντα κανονισμό και τις αποφάσεις των οργάνων της.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε:

  1. Την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ ως αρμόδια για την εποπτεία του τμήματος να αποστείλει αντιπροσωπεία που θα παραβρεθεί και θα διασφαλίσει την εκλογική διαδικασία σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας των ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.
  2. Τα α/θμια σωματεία στο νομό μας να στείλουν στο email του ΝΤ τμήματος της ΑΔΕΔΥ, αντίγραφα των πρακτικών της εφορευτικής επιτροπή που να πιστοποιεί τους εκλεγμένους αντιπροσώπους ανά σωματείο, το αργότερο μέχρι και την Δευτέρα 20/6/2022 οι οποίοι και καλούνται συμμετέχουν στην εκλογοαπολογιστική συνεδρίαση του ΝΤ την Πέμπτη 30/6/202, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου και ώρα 6.30μμ για να εκλέξουν την νέα Εκτελεστική Γραμματεία και την Ελεγκτική Επιτροπή του Τμήματος.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιώργος Τσιάκαλος Ουρανία Παπαζεύκου

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή