Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έκοψε την πίτα του ο «Κένταυρος»

Στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τους την Κυριακή το μεσημέρι, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου Αγιου Γεωργιου Νηλειας «Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ», στο Νότιο Πήλιο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η υφυπουργός Παιδείας βουλευτής Νομού Μαγνησίας της Ν.Δ. και Δικηγόρος κ Ζέττα Μακρή , ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ Κατερίνα Παπανάτσιου, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η πρώην Υφυπουργός και νυν πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο πρώην Βουλευτής Μαγνησίας κ. Παύλος Μαρκάκης, ο Αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλιου Κος Δημήτρης Ραμματάς ,ο Δημοτικός σύμβουλος κ Ιωάννης Τζώρτζης , ο σύμβουλος κ. Μιχάλης Γκότσικας όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου και πλήθος κόσμου .

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν , ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ.Χρήστος Τριαντόπουλος, ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στην ομιλία του ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλιου κ Μιχάλης Μιτζικος , εξήρε για την προσφορά τους, τους δασκάλους κ. Κωνσταντίνο Κόγια, και κ.Βαρβάρα Καταροπούλου- Κόγια, αναγνωρίζοντας το εκπαιδευτικό και κοινωνικό τους έργο, απονέμοντας τους, τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και πρώην μαθητών οι οποίοι είχαν ως δάσκαλους τους τιμώμενους

Στην συνέχεια ακολούθησε με σύντομο χαιρετισμό ο Προέδρος του Συλλόγου «Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» κ. Δημήτρης Ραμματάς ο οποίος ευχήθηκε σε όλους , καλή χρονιά με υγεία , ευτυχία και προκοπή.

Στην συνέχεια της ομιλίας του αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που διετέλεσε το τιμώμενο ζευγάρι των εκπαιδευτικών , επισήμανε :

«Σήμερα λοιπόν έχουμε την χαρά και την τιμή να τιμούμε δυο δασκάλους οι οποίοι διορίστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας και με τις γνώσεις τους , την απεριόριστη όρεξη για δουλειά, καθώς και τις καινοτόμες δράσεις που εισήγαγαν, κατάφεραν να αλλάξουν τα εκπαιδευτικά δρώμενα και να δώσουν άλλον αέρα στο σχολείο μας»

Ζευγάρι στην ζωή αλλά και στην δημοτική εκπαίδευση, υπηρέτησαν για 11 ολόκληρα χρόνια στο ίδιο δημοτικό σχολείο στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας- όπου και γνωριστήκανε – με ζήλο και αίσθημα ευθύνης, στηρίζοντας έτσι το δύσκολο έργο της εκπαίδευσης. Δημιούργησαν μία ευτυχισμένη οικογένεια και απέκτησαν δύο κόρες και τέσσερα εγγόνια.

Η Κα Βαρβαρα Καταροπούλου-Κόγια , γεννήθηκε το 1952 στον Άγιο Γεωργιο Νηλειας. Τελειώνοντας το Εξατάξιο Γυμνάσιο Θήλεων Βόλου, σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία στην Λάρισα με εξομοίωση πτυχίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Υπηρέτησε από την θέση της δασκάλας την πρωτοβάθμια εκπαίδευση κυρίως σε Δημοτικά Σχολεία στην περιοχή του Βόλου αλλά και του Αγιου Γεωργίου Νηλειας

Συνταξιοδοτήθηκε το 2010.

Ο Κος Κογιας Κων/νος γεννήθηκε το 1945 στο Βόλο.

Τελειώνοντας το Β΄ Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου , σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας με εξομοίωση πτυχίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Υπηρέτησε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για 34 ολόκληρα χρόνια από την θέση του δασκάλου αλλά και του Διευθυντού σε Δημοτικά Σχολεία στους Νομούς Αχαΐας και Μαγνησίας.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Μαγνησίας την περίοδο 1993-1994, καθώς και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε. το 1993

Συνταξιοδοτήθηκε το 2005

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χορό και τραγούδια, από παραδοσιακή ορχήστρα έως αργά το απόγευμα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή