Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκπαίδευση στους μαθητές του Γυμνασίου Οξύνειας στην παροχή Πρώτων Βοηθειών

Η γνώση Πρώτων Βοηθειών αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά.

Είναι σημαντικό να  γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε ένα ατύχημα ή σε ένα έκτακτο περιστατικό. Θα πρέπει, αν παραστεί ανάγκη, με ψυχραιμία και με απλές κινήσεις να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας ή ακόμα και τον εαυτό μας. Γιατί μία λάθος κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία. Για αυτό τον σκοπό πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα τις πρώτες βοήθειες.
 
Από το Τμήμα Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η νοσηλεύτρια -εκπαιδεύτρια Ελένη Γιοβανοπούλου ενημέρωσε μαθητές του Γυμνασίου Οξύνειας για την σημασία της γνώσης παροχής πρώτων βοηθειών και για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση που η ζωή κάποιου άλλου ατόμου βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μίλησε για την κλήση έκτακτης ανάγκης, τη θέση ανάνηψης, την αντιμετώπιση περιστατικού πνιγμονής από ξένο σώμα κ.α. Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολουθήσανε την επίδειξη αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών και χειρισμού καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση ΑΕD (αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή).
 
Το πιο σημαντικό είναι η ευκαιρία που είχανε να εργαστούνε βιωματικά και να αναπτύξουνε δεξιότητες στην εφαρμογή της ΚΑΡΠΑ σε πρόπλασμα (κούκλα CPR) με χρήση AED. Ο κάθε μαθητής ασκήθηκε στην εφαρμογή της ΚΑΡΠΑ κάνοντας  θωρακικές συμπιέσεις και αναπνοές διάσωσης καθώς και στην αναζήτηση βοήθειας από τους ειδικούς.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή