Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκπαιδευτική εκδρομή για τα Δημοτικά Σχολεία Πηγής, Λυγαριάς και Γόμφων

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών-σχολικών δράσεων, που σκοπό έχουν τον εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητριών/τών, την αισθητική καλλιέργεια και την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, τα Δημοτικά Σχολεία Πηγής, Λυγαριάς και Γόμφων ταξίδεψαν στην Αθήνα προκειμένου οι μαθήτριες/τές των Ε΄-ΣΤ΄ Τάξεων να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και να βιώσουν στη Βουλή των Ελλήνων τον τρόπο άσκησης της νομοθετικής εξουσίας.

Η περιήγηση στο λόφο της Ακρόπολης γοήτευσε τις μαθήτριες & τους μαθητές. Είχαν την ευκαιρία να δουν τα μνημεία για τα οποία είχαν διδαχθεί στην Δ΄ Τάξη και να ταξιδέψουν νοερά στην εποχή των Καρυάτιδων, του Περικλή και του Αριστοφάνη. Αισθάνθηκαν περήφανοι για την κληρονομιά και συνειδητοποίησαν το βάρος που φέρουμε ως Έλληνες.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης και περπατώντας στην Αρεοπαγίτου έφτασαν στο Σύνταγμα. Παρακολούθησαν την αλλαγή φρουράς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ανέβηκαν στο Κοινοβούλιο. Περιηγήθηκαν στην έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας», κάθισαν στα έδρανα των Αντιπροσώπων του ελληνικού Λαού και έγιναν για λίγο πρωταγωνιστές της επικαιρότητας καθώς τα φλας άστραφταν για να απαθανατίσουν τις πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Οι μαθήτριες/τές μας βίωσαν τη μεγαλοπρέπεια του Ελληνισμού, τονώθηκε η εθνική τους περηφάνια και πλουσιότερες/οι σε παραστάσεις και συναισθήματα μυήθηκαν στο ελληνικό αθάνατο πνεύμα.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή