Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκπαιδευτική επίσκεψη 12ου Δημοτικού στο ΚΠΕ Περτουλίου

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, η ΣΤ ΄ Τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, συμμετέχοντας στο μονοήμερο πρόγραμμα «Αειφόρο ελατόδασος Περτουλίου» επισκεύτηκε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) και παρακολούθησε το πρόγραμμα.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές με βιωματικό τρόπο το δασικό οικοσύστημα του Πανεπιστημιακού δάσους Περτουλίου και να αποκτήσουν ευαισθησία σχετικά με την προστασία του. Στη συμβολή και στην επίτευξη του σκόπου αυτού ιδιαίτερα σημαντική στάθηκε η βοήθεια του υπεύθυνου του ΚΠΕ Περτουλίου Χρήστου Παπαβασιλείου και της ομάδας Εκπαιδευτικών. Η Μαρία-Τερέζα Κοτρώνη και ο Ευαγγέλος Κουτσώνης, «αγκάλιασαν» την ομάδα μας όπως η ελάτη, το χώμα (όνομα παιχνιδιού) που παίξαμε στο δάσος.

Έτσι με την παρουσίαση των πληροφοριών που έγινε με την Σωκρατική μαιευτική μέθοδο και με το πέρασμα με βιωματικό τρόπο από την θεωρία στην πράξη, μας «άνοιξαν την πύλη» του άγνωστου για μας δάσους και μας οδήγησαν στα άγνωστα μονοπάτια της φύσης.

Ήταν πραγματικά μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για το όμορφο ταξίδι στον «επί γης παράδεισο Περτουλίου».

Οι μαθητές και ο Δάσκαλος της ΣΤ΄ Τάξης Παναγιώτης Δημητρίου

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή