Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκπαίδευση Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στο 2ο ΣΔΕ Τρικάλων

Η εκπαίδευση όλων των εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών του σχολείου στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), μια σημαντική δράση του σχολείου μας που πραγματοποιείται για έξι  συνεχή έτη, έγινε την Πέμπτη στις 12 Δεκεμβρίου 2019. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση και προεργασία στα πλαίσια του μαθήματος του επιστημονικού γραμματισμού. Η δράση πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων με υπεύθυνη την κ. Ελένη Πολύζου, ιατρό Αναισθησιολόγο, συντονίστρια του Τομέα Υγείας Εθελοντών του Δήμου Τρικάλων. Την Πέμπτη οι νέοι μαθητές μας έμαθαν πώςμπορούν να σώσουν μια ζωή αλλά και οι παλιότεροι ξαναθυμήθηκαν.

Η εκπαιδεύτρια μας τόνισε τη σπουδαιότητα της διατήρησης της ψυχραιμίας καθώς και της εκτέλεσης συγκεκριμένων ενεργειών την ώρα που προσπαθούμε να δώσουμε τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Η δράση ολοκληρώθηκε με την συζήτηση για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όταν το θύμα πνίγεται από κάποια τροφή.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και δημόσια την κ. Ελένη Πολύζου που με την καθοδήγηση της οι μαθητές μας εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή