Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκπαιδευτικές επισκέψεις του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων

Στο πλαίσιο προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α3 και Β2 του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Βράντζα Ελένης ΠΕ84, Γουρζιώτη Παναγιώτας ΠΕ03 ΕΑΕ και Παπαποστόλου Πορφύριου ΠΕ04.04, επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Περπατώντας στο Δάσος».

Αρχικά, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΠΕΑ Μουζακίου, παρακολούθησαν μια παρουσίαση σε θέματα που αφορούν το δασικό οικοσύστημα: τις λειτουργίες, τις ωφέλειες, τη χλωρίδα, την πανίδα, τους κινδύνους που το απειλούν, την αναγκαιότητα προστασίας του και την αξία του στη ζωή μας. Ακολούθησε η βιωματική και αισθητική προσέγγιση του δάσους μέσα από μια σύντομη περιήγηση στο μονοπάτι του δάσους Αη-Λια Μουζακίου, όπου εκεί αναγνώρισαν διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας, κατανόησαν την έννοια της αποικοδόμησης και κατέγραψαν τις ανθρώπινες παρεμβάσεις και τους κινδύνους που το απειλούν. Απώτερος σκοπός του προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες σε θέματα προστασίας του δάσους και να αναπτύξουν μια βαθιά οικολογική συνείδηση ως κομμάτι μιας κουλτούρας που θα συμβάλλει στο σεβασμό του ανθρώπου απέναντι στη φύση.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκεί τους υποδέχτηκαν θερμά ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος, Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο καθηγητής Γεώργιος Μαντάνης, ο αναπληρωτής καθηγητής Μάριος Τρίγκας, ο επίκουρος καθηγητής Δημήτριος Σαμαράς, ο κ. Κωνσταντίνος Νινίκας, μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού και ο κ. Δημήτριος Οικονόμου, υποψήφιος διδάκτωρ. Αφού ξεναγήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στα διάφορα εργαστήρια, ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα Σπουδών, το σύγχρονο εξοπλισμό και τις δράσεις του Τμήματος και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με το θέμα μελέτης του περιβαλλοντικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν: την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την προστασία του καθώς και τη συμβολή της τεχνολογίας προς την κατεύθυνση αυτή.

Τέλος, επισκέφτηκαν το Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας ένας από τους βασικούς στόχους του οποίου είναι η έρευνα και η εκπαίδευση στην εκτίμηση των αναγκών υγείας. Τους υποδέχτηκε ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Ιωάννης Κιουβρέκης, ο οποίος ανέπτυξε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης και συζήτησε για τις διάφορες τεχνολογικές εφαρμογές στο πλαίσιο προστασίας και βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας, με αφορμή τη συμμετοχή των μαθητών σε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Αερολύματα: Η συσχέτιση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα με την αερομεταφερόμενη εξάπλωση μολύνσεων».

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη των στόχων των δύο προγραμμάτων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή