Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκπαιδευτική εκδρομή για τους μαθητές του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων

Την Τετάρτη 5 Απριλίου οι μαθητές/ τριες του 4ου Πειραματικού ΓΕΛ Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» πραγματοποίησαν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη, στο Μύλο Ματσόπουλου όπου είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Βιομηχανικό Μουσείο, αλλά και να ενημερωθούν για τις καινοτόμες δράσεις της eTrikala ΑΕ, το όχημα χωρίς οδηγό και το αυτόνομο ρομπότ Yape. Ένα ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον.

Από τις γραμμές παραγωγής του Βιομηχανικού Μουσείου και τον  μηχανολογικό εξοπλισμό του 19ου αιώνα για την παραγωγή των αλεύρων, στο όχημα χωρίς οδηγό και τα αυτόνομα ρομπότ της eTrikala.

Το όχημα χωρίς οδηγό παρουσίασε o κ. Παπακώστας Κώστας, ο οποίος εξήγησε τη λειτουργία του, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τον εξοπλισμό που φέρει ώστε να έχει τη δυνατότητα να κινείται αυτόνομα με ασφάλεια στους δρόμους της πόλης.

Τα αυτόνομα ρομπότ μεταφορών YAPE, περιέγραψε ο κ. Μανώλης Σωκράτης, παράλληλα με την προβολή video των ρομπότ σε δράση.

Εξήγησε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κίνησης τους σε χαρτογραφημένη περιοχή, τα οποία μπορούν να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν εμπόδια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Ράπτη Οδυσσέα Διευθύνοντα Σύμβουλο της e-Trikala ΑΕ και την κα Νίκα Ελπίδα για τη συνεργασία και την άψογη οργάνωση της επίσκεψης καθώς και τους δύο ομιλητές για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις.

Η Διευθύντρια του 4ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Τρικάλων 
Μαριάννα Αποστόλου 
trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή