Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Γ’ τάξης του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων στους Δελφούς και στην Αράχωβα

Ταξιδεύοντας στις πιο όμορφες ελληνικές γωνιές  και Εξερευνώντας τα ελληνικά νησιά

Την Παρασκευή, 16-02-2024, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Γ’ τάξης στους Δελφούς και στην Αράχωβα, στα πλαίσια των εγκεκριμένων από τη ΔΔΕ Τρικάλων συνεργαζόμενων πολιτιστικών προγραμμάτων: Ταξιδεύοντας στις πιο όμορφες ελληνικές γωνιές  και Εξερευνώντας τα ελληνικά νησιά.

Οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία μέσα από την επίσκεψη αυτή να αποκτήσουν δημιουργική επαφή με ελληνικούς τόπους μεγάλου πολιτιστικού ενδιαφέροντος και γνώση σημαντικών πολιτιστικών δρώμενων, στοιχείων και αξιοθεάτων της Ελλάδας, με στόχο τη σύγκρισή τους με τοπικά πολιτιστικά μνημεία και δρώμενα.

Η περιήγηση ξεκίνησε με την επίσκεψη στο Vagonetto, το οποίο είναι ένα μοναδικό θεματικό πάρκο στον ελληνικό χώρο, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να μπουν στη ζωή των μεταλλωρύχων και να επισκεφτούν μια πραγματική υπόγεια στοά, στην οποία ο χρόνος ‘πάγωσε’ στα μέσα του 20ου αιώνα.

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση και περιήγηση το Μουσείο και στον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, όπου οι συμμετέχοντες γνώρισαν από κοντά τον “Ομφαλό της Γης” στους πρόποδες του Παρνασσού. Απόλαυσαν το υποβλητικό φυσικό τοπίο που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες, και είδαν από κοντά το πανελλήνιο ιερό των Δελφών και το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.

Τέλος, περιηγήθηκαν στην πανέμορφη και γραφική Αράχωβα, βασικό προορισμό για τον χειμερινό τουρισμό της Ελλάδας και ανέβηκαν τη μεγάλη «σκάλα» που οδηγεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, η οποία αποτελείται από 264 σκαλοπάτια και την προσπάθεια της ανάβασης ανταμείβει φυσικά η πανοραμική θέα.

Συντονίστριες των προγραμμάτων και συνοδοί: κα. Τόγια Ευαγγελία (Φιλόλογος) και κα. Βαλκανιώτη Αθανασία (Γερμανικής Γλώσσας)

Συμμετέχοντες καθηγητές και συνοδοί: κος. Ρίζος Σωτήριος (Φιλόλογος), κα. Ντάνα Ειρήνη (Χημικός)

Η Διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, κα. Ηλιάδη Αμαλία, και οι συντονίστριες και συνοδοί καθηγητές συγχαίρουν θερμά όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και όλες τις συμμετέχουσες μαθήτριες, τόσο για το ήθος και την άψογη συμπεριφορά τους σε όλη τη διάρκεια της δράσης, αλλά και για την πολύτιμη συνεισφορά τους στις εργασίες που υλοποιούνται στα πλαίσια των προγραμμάτων και τους εύχονται να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή