Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκπαιδευτικοί κατά Δημάρχου Φαρκαδόνας με αιτία τον καύσωνα

Με μια επιστολή – κόλαφο κατά της απόφασης του Δημάρχου Φαρκαδόνας να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία της περιοχής και όχι με μειωμένο ωράριο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων, τον καλεί να συμμορφωθεί, δείχνοντας στοιχειώδη ευαισθησία, αναφορικά με τον σοβαρό κίνδυνο που εγκυμονεί για την υγεία των ιδίων αλλά και των μαθητών, ο επερχόμενος καύσωνας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρονται τα εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Δημάρχου Φαρκαδόνας να μην προχωρήσει σε σχετική απόφαση να λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο τα σχολεία της περιοχής, όπως αποφάσισαν οι δήμαρχοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης συναισθανόμενοι την ανάγκη, για λόγους προστασίας της υγείας μαθητών κι εκπαιδευτικών αλλά και του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα σχολεία να λειτουργήσουν ως τις 11:00 η ώρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων καλεί τον Δήμαρχο Φαρκαδόνας να αναθεωρήσει αυτή τη στάση και να προχωρήσει την ύστατη στιγμή σε σχετική απόφαση κι ανακοίνωση που θα ορίζει μειωμένο ωράριο λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Φαρκαδόνας την Πέμπτη, 24/6/21 και την Παρασκευή, 25/6/21!

Σε άλλη περίπτωση ο Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων θα προχωρήσει σε σχετική καταγγελία στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, στην ΑΔΕΔΥ, στην ΚΕΔΕ κι όπου αλλού απαιτηθεί εκπροσωπώντας το σύνολο των εκπαιδευτικών και μαθητών, που η παραμονή τους μέχρι 13:15 η ώρα σε σχολεία χωρίς κλιματισμό που βράζουν κυριολεκτικά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους!

Ας παραδειγματιστεί από τις αποφάσεις των συναδέλφων του στα Τρίκαλα, στη Λάρισα, στη Λαμία, στη Θήβα, στον Αλίαρτο και σε άλλες περιοχές που για να προστατέψουν την εκπαιδευτική κοινότητα και τα μέλη της προχώρησαν ακόμη και σε αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων!»

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή