Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έκτακτα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα σε όλη τη χώρα

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη, του υφυπουργού Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του επικεφαλής της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά και άλλων ειδικών. Μετά τη λήξη της, ο κ. Κολυδάς, σε δηλώσεις που έκανε, χαρακτήρισε το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα ως ένα «επικίνδυνο φαινόμενο με μεγάλη διάρκεια, που θα διατηρηθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή».

Παράλληλα, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν όσο γίνεται περισσότερο, προβλήματα και κίνδυνοι που μπορεί να υπάρξουν, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προανήγγειλε έκτακτα μέτρα προστασίας, κυρίως των εργαζομένων αλλά και όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, σημειώνοντας ότι τα μέτρα αυτά θα μελετηθούν ειδικότερα από το Υπουργείο Εργασίας. Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρχουν συχνές περιπολίες για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιών.

Ακολούθως, τόνισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση, για να καταλήξει λέγοντας, ότι «όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις».

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή