Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έκτακτο δελτίο καιρού – Χτυπά και τα Τρίκαλα η κακοκαιρία

Χαλάει ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην χώρα και τα Τρίκαλα δεν θα μείνουν «ανέπαφα».

Σύμφωνα με το windy.com, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση το απόγευμα του Σαββάτου και βαθμιαία θα χειροτερεύει έως και το απόγευμα της Κυριακής (11-12-2022) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα αρχίζει να βρέχει στα Τρίκαλα. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής αναμένεται να πέσει αρκετό νερό στον κάμπο. Η βροχή θα διαρκέσει έως και το μεσημέρι της Κυριακής οπότε και τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ με  ισχύ από αύριο Σάββατο έως και το βράδυ της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τα φαινόμενα στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων  αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή