Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Έφυγε» από τη ζωή ο «Πρίγκιπας» του πενταγράμμου Τόλης Βοσκόπουλος

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο «Πρίγκιπας» του ελληνικού πενταγράμμου Τόλης Βοσκόπουλος σε ηλικία 81 ετών, από ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας πίσω του μεγάλο κενό και βυθίζοντας στο πένθος την ελληνική μουσική. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν από τους ελάχιστους Έλληνες καλλιτέχνες που είχε τη στόφα του γνήσιου σταρ, κάτι που σε συνδυασμό με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, έκανε μια ολόκληρη χώρα να υποκλιθεί στη λάμψη του, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια από τους περισσότερους καλλιτέχνες συναδέλφους του, καθ’ όλη τη διάρκεια μιας τεράστιας όσο και σημαντικής καριέρας.

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1940 στην Κοκκινιά του Πειραιά. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας που είχαν έρθει σαν πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, με 19 αδελφές και μοναδικό αγόρι τον ίδιο. Ξεκίνησε από μια λαχαναγορά στα Λεμονάδικα, δίπλα στον πατέρα του, όμως γρήγορα «ανακάλυψε» τον μαγικό κόσμο του θεάτρου αποφασίζοντας ότι εκεί ανήκει και με αυτό θέλει να ασχοληθεί. Γράφτηκε στο Εθνικό Ωδείο του Μανώλη Καλομοίρη και από κει και πέρα, η πορεία του ήταν προδιαγραμμένη. Η πρώτη επιτυχία ήρθε με το τραγούδι «Βήμα – Βήμα» του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα, όμως το τραγούδι που τον εκτόξευσε στην κορυφή ήταν η «Αγωνία» (1968) του Γιώργου Ζαμπέτα με ρεκόρ πωλήσεων για την εποχή που ξεπέρασε τις 300.000!

Συνεργάστηκε με όλους, σχεδόν, τους σημαντικούς και γνωστούς συνθέτες, στιχουργούς αλλά και ερμηνευτές (Άκης Πάνου, Γιώργος Ζαμπέτας, Γιώργος Κατσαρός, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Κώστας Βίρβος, Μάριος Τόκας, Γιάννης Πάριος Φοίβος και πολλοί ακόμη), ενώ οι επιτυχίες των τραγουδιών που ερμήνευε διαδέχονταν η μία την άλλη.

Έκανε τέσσερις γάμους, με τελευταίο αυτόν όπου παντρεύτηκε την Κερκυραία ηθοποιό και πολιτικό Άντζελα Γκερέκου, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Μαρία. Τον τελευταίο καιρό τον ταλαιπωρούσε ένα χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, που ήταν όμως υπό έλεγχο.

Άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη στην οικογένειά του και όλο το καλλιτεχνικό στερέωμα.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή