Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εκτός λειτουργίας το Χιονοδρομικό στο Περτούλι – Τι λέει η Ακαδημία Χιονοδρομίας

Δεκάδες παιδιά από την περιοχή των Τρικάλων θα αναγκαστούν να μεταβούν μέχρι το Ανήλιο για την προπόνησή τους

 

Το χιόνι ήρθε αλλά μόνο αυτό δεν φτάνει για να λειτουργήσει το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου. Έτσι, για ακόμη ένα χιονισμένο Σαββατοκύριακο, στο χιονοδρομικό δεν θα λειτουργήσει παρά μόνο το παιδικό λιφτ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Trikalanews.gr ο αντιδήμαρχος Κώστας Ούτρας, έχει οριστεί γεωλόγος ώστε να κρίνει την κατάσταση του εδάφους και πώς έχει διαμορφωθεί ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και γεώτρηση για τον σκοπό αυτό. Ακόμη όμως και να τελεσφορήσει θετικά το όποιο συμπέρασμα, δεν αναμένεται η άμεση λειτουργία του χιονοδρομικού αφού θα χρειαστούν και παρεμβάσεις που όμως με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι δύσκολο να υλοποιηθούν.

Αυτά όσον αφορά την πλευρά του Δήμου Πύλης. Από εκεί και πέρα, οι συνέπειες της μη λειτουργίας του χιονοδρομικού μόνο περιορισμένες δεν είναι αφού συμπαρασύρει σε έναν βαθμό τον τουριστικό κλάδο και την προτίμηση των εκδρομέων.  “Υπάρχουν και χειρότερα” όμως, όπως η περίπτωση της Ακαδημίας Χιονοδρομίας. του Αθλητικού Σωματείου Εύδωρος. Μιλώντας στο Trikalanews.gr ο Άρης Χριστάκος, ένας εκ των δύο υπεύθυνων των μαθημάτων, επισήμανε ότι δεκάδες αθλητές και αθλήτριες θα αναγκαστούν ενώ έχει χιονίσει να φτάσουν μέχρι το Ανήλιο για να μπορέσουν κάνουν την προπόνησή τους.

Η όλη κατάσταση που επικρατεί φέτος ήδη έχει αποθαρρύνει αρκετά παιδιά και γονείς από το να ξεκινήσουν τα μαθήματα. “Το να χρειαστεί να μεταβαίνεις κάθε Σαββατοκύριακο σε κάποιο άλλο χιονοδρομικό κέντρο εκτός νομού δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους τους γονείς. Και λόγω οικονομικών δεδομένων και λόγω προγραμματισμού και του χρόνου που χρειάζεται” τονίζει ο κ. Χριστάκος τονίζοντας ότι πέρα από το τουριστικό κομμάτι υπάρχει και η αθλητική δραστηριότητα, με παιδιά που αυτή τη στιγμή συμμετέχουν σε αγώνες και που θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν στην περιοχή τους, εφόσον έχει χιονίσει.

 

 

 

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή