Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΕΛ.Α: Υποχρέωση προσκόμισης αντιγράφου ποινικού μητρώου για όλα τα στελέχη και μέλη του κόμματος

Στην υποχρέωση προσκόμισης αντιγράφου ποινικού μητρώου υποβάλει όλα τα στελέχη και μέλη του κινήματος, ο πρόεδρος του ΕΛ.Α – Ελεύθεροι Άνθρωποι, κ. Πάρις Κουρτζίδης, προκειμένου έτσι να πιστοποιείται ότι ειδικά οι κατέχουσες και οι κατέχοντες αξιώματος στο κόμμα δεν έχουν ατιμωτική ή και κακουργηματική καταδίκη σε βάρος τους.

Ειδικότερα, σήμερα 10 Μαΐου 2022, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας των Ελεύθερων Ανθρώπων, η οποία συνήλθε σε σώμα, ο πρόεδρος του ΕΛ.Α – Ελεύθεροι Άνθρωποι, κ. Πάρις Κουρτζίδης, εισηγήθηκε και ομοφώνως έγινε αποδεκτό να περιλαμβάνεται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του κόμματος η εφαρμογή των διατάξεων του ισχύοντος νόμου για όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα, κάτι που εφαρμόζεται εκ του νόμου και στην περίπτωση των υποψηφίων βουλευτών.

Έτσι όλα πλέον τα στελέχη που κατέχουν με τον έναν ή άλλο τρόπο θεσμική θέση στο κόμμα και κατ’ επέκταση διαδραματίζουν ουσιαστικό πολιτικό ρόλο, για λόγους πολιτικής ηθικής τάξης, η οποία αποτελεί βασική αξία του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», υποχρεούνται να προσκομίζουν αντίγραφο ποινικού μητρώου, αλλά και υπεύθυνης δήλωσης ότι δεν ελέγχονται πειθαρχικά για ζήτημα ηθικής τάξης, σε περίπτωση που ταυτόχρονα είναι μέλη σε κάποια Ένωση, Σύλλογο ή Επιμελητήριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Κουρτζίδη και την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας των Ελεύθερων Ανθρώπων, όποιο στέλεχος ή και απλό μέλος δεν ανταποκριθεί εντός 72 ωρών θα παραπέμπεται αυτομάτως στην επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της προσωρινής διαγραφής (η οποία θα αίρεται σε περίπτωση που προσκομίζονται τα απαιτούμενα δημόσια έγγραφα), ενώ αν διαπιστωθεί ότι κάποιο στέλεχος έχει σε βάρος του κάποιο ατιμωτικό αδίκημα θα διαγράφεται με απευθείας απόφαση του προέδρου του κόμματος, κάτι το οποίο προβλέπεται από το καταστατικό που υπερψηφίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου στο 1ο τακτικό συνέδριο.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή