Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ελεγχόμενη στάθμευση στην πόλη των ξωτικών

Αγανάκτηση προκαλεί η είδηση της ψήφισης του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στα Τρίκαλα. Απόφαση απαράδεκτη και ηθικά επιλήψιμη την οποία αγνοεί η πλειοψηφία των Τρικαλινών καθώς πάρθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια ουσιαστική διαβούλευση με φορείς, επιχειρήσεις, πολίτες κ.λ.π.

Το νέο αυτό χαράτσι – γιατί περί αυτού πρόκειται – έρχεται τη στιγμή που η κοινωνία είναι γονατισμένη από την πανδημία,τις οικονομικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της και τις συνέπειες των οικονομικών πολιτικών της τελευταίας δεκαετίας. Προγραμματίζεται δε, να εφαρμοστεί την άνοιξη, πάνω που ο κόσμος θα αρχίσει να παίρνει πάνω του, αν όλα πάνε καλά, και καταφέρουμε να βγούμε από την τωρινή ζοφερή κατάσταση. Γιατί εκτός της δεδομένης κατάταξής μας ως χώρα με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ε.Ε., με συντάξεις των 300 Ευρώ, με υψηλότατη ανεργία και άλλους ανάλογους δείκτες, ζούμε τον χειρότερο ίσως μεταπολεμικό χειμώνα με άγνωστη εξέλιξη.

Τη στιγμή αυτή λοιπόν, έρχεται η δημοτική αρχή να επιβάλλει το νέο χαράτσι, γιατί θέλει λέει, να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Πρόβλημα που γιγαντώθηκε με την υπερβολική πεζοδρόμηση και την απαγόρευση στάθμευσης και γενικά τις αμφιβόλου αισθητικής παρεμβάσεις της, που σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουν να αλλοιώσουν και τη φυσιογνωμία της πόλης.

Καλούμαστε λοιπόν, να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα. Θα μας πουν ότι και στην Ευρώπη σε πολλές πόλεις ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση. Ναι, αλλά δεν είμαστε Ευρώπη. Εκεί υπάρχουν δωρεάν δημοτικά parking, λειτουργικά, όχι κατ’ ευφημισμόν, αποκέντρωση υπηρεσιών, πολύ μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα ανταπόκρισης σε τέτοια μέτρα, και πιστεύουμε ότι εκεί δεν ισχύει το “ενός ανδρός αρχή”, τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται με την κατάφαση των δημοτών. Και τελικά ότι γίνεται στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλό κι ότι μας ταιριάζει και πρέπει να το εφαρμόσουμε κι εμείς.

Δεν ξέρουμε στο τι αποσκοπεί η Δημοτική Αρχή.

Να έχει έσοδα από χαράτσια στη γραμμή της Κεντρικής Κυβέρνησης βγάλτε τα πέρα μόνοι σας; Πληρώνουμε ήδη ακριβά σε τέλη κυκλοφορίας το ότι χρησιμοποιούμε Ι.Χ.

Να μας εξορίσει απ’ το ευρύτερο Κέντρο, την καρδιά της πόλης, ώστε να γίνει ένας άνετος ιλλουστρασιόν τουριστικός προορισμός χωρίς τους ντόπιους να μπερδεύονται στα πόδια των επισκεπτών;

Να μας αναγκάσει όλους μικρούς μεγάλους, βρέξει χιονίσει να χρησιμοποιούμε ποδήλατο κι ας μένουμε όχι δέκα μέτρα, αλλά δυο και τρία χιλιόμετρα απ’ το κέντρο;

Να αποκεντρωθούμε βίαια, με τις υπηρεσίες όλες στο κέντρο, καταστήματα και γιατρούς;

Είναι καιρός κάποιοι να καταλάβουν ότι αυτή η πόλη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Η Πόλη είμαστε εμείς, ο Δήμος είμαστε εμείς και δεν δεχόμαστε να γίνουμε κομπάρσοι στα τυχόν προσωπικά οράματα ή τις προσωπικές φιλοδοξίες κι επιδιώξεις με όχημα την πόλη, οποιουδήποτε. Δεν μπορεί να παίρνονται αποφάσεις για τη ζωή και την καθημερινότητά μας  χωρίς εμάς.

Αν κάποιοι νοιάζονται για την ποιότητα ζωής μας ας έρθουν στις γειτονιές να μετρήσουν τις λακκούβες και την αιθαλομίχλη που σε πνίγει τα βράδια. Γιατί αν πέσεις σε λακκούβα με καμένη τη λάμπα, δεν θα έχεις την ευκαιρία “να ξεφύγεις απ’ τη νοοτροπία της λακκούβας και της λάμπας”. Ούτε είναι τσιγάρο η αιθαλομίχλη  να έχεις την επιλογή να το αποφύγεις. Βλάπτει δε πολύ περισσότερο σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ξαναλέμε ότι η Πόλη είναι οι Πολίτες. Συνεπώς δεν θα δεχτούμε τα νέα χαράτσια ή την εξορία μας απ’ το κέντρο. Δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί σε κάτι το άψυχο με τους πολίτες να τρέχουν αγχωμένοι -κοντά στις τόσες άλλες σκοτούρες- να μην υπερβούν το όριο της χρονοκάρτας και εισπράξουν πρόστιμο.

Δεν θα γίνει αυτή η πόλη “Πόλη των Ξωτικών”.

Μ.Χ.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή