Νομαρχιακά ΝέαΠρωτοσέλιδα

Τρίκαλα: 185 τροχονομικοί έλεγχοι και 12 παραβάσεις για κράνος

Συνολικά 185 τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στα Τρίκαλα, με 12 παραβάσεις για μη χρήση κράνους στο πλαίσιο εκστρατείας της Αστυνομίας.

2 Mar 2026
Αναβάτης μοτοσυκλέτας με κράνος στη Θεσσαλία – προώθηση της εκστρατείας “Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους”

Συνεχίζονται και στα Τρίκαλα οι τροχονομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο της εκστρατείας της Ελληνικής Αστυνομίας με τίτλο «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, την εβδομάδα από 23 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2026 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 185 έλεγχοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις για μη χρήση κράνους. Συγκεκριμένα, μία παράβαση αφορούσε οδηγό δικύκλου και έντεκα οδηγούς Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΕΠΗΟ), όπως ηλεκτρικά πατίνια.

Σε επίπεδο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 854 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 52 παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι στόχος της εκστρατείας δεν είναι η επιβολή κυρώσεων, αλλά η αλλαγή της αντίληψης οδηγών και επιβατών για τη σημασία της χρήσης πιστοποιημένου κράνους ως βασικού μέτρου προστασίας της ζωής.

Trikalanews
Author: Trikalanews



Δημοφιλη

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα..