Έλεγχοι σε επιχειρήσεις και καταστήματα

Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις σε εξόρμηση της Αστυνομίας

Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν χθες από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων, ελέγχθηκαν 600 άτομα, 477 οχήματα, 6 επιχειρήσεις σκραπ και 7 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προσήχθησαν 22 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα και συγκεκριμένα 2 Αλβανοί και 1 Πακιστανός για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 1 Έλληνας για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 2 Έλληνες για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, 1 Έλληνας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών καθώς και 2 Έλληνες σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση σφραγίδων Αρχής και παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση.

Βεβαιώθηκαν 129 παραβάσεις και συγκεκριμένα 3 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, 3 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 2 παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα, 2 παραβάσεις για επαιτεία και 119 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ήτοι: 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 2 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 6 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για ΚΤΕΟ, 35 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 3 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 2 για φθαρμένα ελαστικά, 68 λοιπές παραβάσεις).

Κατασχέθηκαν 2 δενδρύλλια χασίς, ποσότητα χασίς βάρους 63,86 γραμμαρίων, ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους 271 γραμμαρίων, μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων και ένα κινητό.

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή