Έλεγχοι σε επιχειρήσεις και καταστήματα της Θεσσαλίας

Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν χθες από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων,  ελέγχθηκαν 582 άτομα, 476 οχήματα, 9 επιχειρήσεις σκραπ και 12 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα προσήχθησαν 20 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα και συγκεκριμένα: 2 Έλληνες για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 2 Έλληνες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, 1 Έλληνας για παράβαση του νόμου περί όπλων, 1 υπήκοος Μπανγκλαντές για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, καθώς και 2 Έλληνες και 1 Αλβανός σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για το αδίκημα της κλοπής, παραβίαση υποχρέωσης διατροφής και παράβαση το νόμου περί αλλοδαπών.  

Βεβαιώθηκαν 171 παραβάσεις και συγκεκριμένα 2 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 1 παράβαση του νόμου περί όπλων, 1 παράβαση για παρεμπόριο, 1 παράβαση για επαιτεία και 166 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (σ.σ. 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 5 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 38 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 4 για χρήση κινητού τηλεφώνου,1 για φθαρμένα ελαστικά και 116 λοιπές παραβάσεις.

Κατασχέθηκαν ένα καλλιεργούμενο δενδρύλλιο κάνναβης, μικροποσότητες κάνναβης, ένα ρόπαλο, ένας σουγιάς και είδη παρεμπορίου.  

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή