Έλεγχοι της Αστυνομίας σε επιχειρήσεις και καταστήματα

9 συλλήψεις και 14 προσαγωγές σε αστυνομική εξόρμηση

Ειδικές αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν χθες από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειάς τους.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών αυτών δράσεων, ελέγχθηκαν 816 άτομα, 656 οχήματα, 14 επιχειρήσεις σκραπ και 7 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Προσήχθησαν 14 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 9 άτομα και συγκεκριμένα 2 Έλληνες για το αδίκημα της κλοπής, 2 Έλληνες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, 1 Αλβανός για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 1 Έλληνας για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, 1 Έλληνας και 1 Αλβανός σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και του αδικήματος της παραβίασης υποχρέωσης για διατροφή και 1 Έλληνας σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Βούλευμα Συμβουλίου για τα αδικήματα της σωματεμπορίας, της σύστασης και συμμορίας και παράβαση του νόμου νομοθεσίας περί όπλων.

Βεβαιώθηκαν 207 παραβάσεις και συγκεκριμένα 2 παραβάσεις του αδικήματος της κλοπής, 2 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 1 παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, 1 παράβαση για επαιτεία και 201 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για αντικανονικό προσπέρασμα, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για ΚΤΕΟ, 24 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 1 για χρήση κινητού και 169 λοιπές παραβάσεις.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων.

Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός των παραπάνω δράσεων είναι στοχευμένος και έχει ως κύριο σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Παρόμοιοι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή