Έλεγχοι της Τροχαίας με 286 πρόστιμα

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, εστιάζοντας στην πρόληψη και δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και στην εξασφάλιση ευμενέστερων συνθηκών για ασφαλή οδήγηση. 
 
Κατά τη διάρκεια των δράσεων ελέγχθηκαν 1.333 άτομα και 1.256 οχήματα.
 
Προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 8.
Συγκεκριμένα 2 Έλληνες, 1 Αλβανός και 1 Πακιστανός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 1 Έλληνας για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, 2 Αλβανοί για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και 1 Έλληνας σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για το αδίκημα της φοροδιαφυγής. 
 
Βεβαιώθηκαν 288 παραβάσεις και συγκεκριμένα 286 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ήτοι 3 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 18 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 4 για ΚΤΕΟ, 51 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 2 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 1 για φθαρμένα ελαστικά, 6 για μέθη και 191 λοιπές παραβάσεις), καθώς και 2 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. 
 
Ανάλογοι τροχονομικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθόσον η οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελούν θέμα μείζονος σημασίας για το κοινωνικό σύνολο.  


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή