Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ελεύθερη η νυχτερινή κυκλοφορία και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Ελεύθερα θα μπορούμε να κυκλοφορούμε ξανά τις νύχτες, από 28 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Μετά την άρση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, που ίσχυε ως σήμερα, σειρά είχε στις ανακοινώσεις του, η επιστροφή στην «ελεγχόμενη κανονικότητα», με απελευθέρωση του βραδινού περιορισμού κυκλοφορίας (curfew).

Ακολούθως, ο υφυπουργός συμπλήρωσε, ότι από Δευτέρα 28 Ιουνίου, την εξαίρεση των εμβολιασμένων που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, από την υποχρεωτική διενέργεια των self-test σε χώρους εργασίας και γυμναστηρίων, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Αναφορικά με τους χώρους εστίασης, ο περιορισμός των έξι ατόμων ανά τραπέζι, αυξάνεται σε 10 άτομα, ενώ για τις δεξιώσεις σε εξωτερικούς χώρους, θα ισχύει ο αριθμός των 300 ατόμων, όπως είχε ήδη προαναγγελθεί.

Για τις οργανωμένες παραλίες-πλαζ, ισχύει πλέον (πάντα από 28-6), ο μέγιστος αριθμός των εκατόν είκοσι ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφάνειας παραλίας και με ελεγχόμενη είσοδο.

Τέλος, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:

Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους με τη φυσική παρουσία τους.

Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) δύναται επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με φυσική παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.

Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή