Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ελευθερία

Ο οποιοσδήποτε παρατηρήσει τις κυβερνητικές ενέργειες γύρω από την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα διαπιστώσει ότι με την φόρμουλα «λειτουργία της οικονομίας + αποστασιοποίηση» δεν είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός αποτελεσματικά. Όταν μάλιστα έχει νωρίτερα κατεδαφιστεί το σύστημα υγείας από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές σε βάθος δεκαετίας και συνεχίζονται οι μειώσεις των δαπανών (και) σ’ αυτόν τον τομέα. Πρόκειται, βεβαίως, περί τεραστίου σκανδάλου εγκληματικού μεγέθους, καθώς με απλή πρωτοβάθμια φροντίδα (που να λειτουργεί όμως) και διπλασιασμό των δαπανών για την Υγεία (προσλήψεις, ιατρικό υλικό) θα είχαμε το 1/3 των μέχρι τώρα θανάτων (ίσως και λιγότερους). Το ίδιο εννοείται ισχύει και για άλλους νευραλγικούς τομείς (όπως οι συγκοινωνίες).

Όλα κινούνται υπό την… υψηλή εποπτεία δύο «ιερατείων». Πρώτο «ιερατείο», οι περιβόητοι «ειδικοί» και οι επιτροπές τους, που έναν χρόνο τώρα μας βομβαρδίζουν με την επί της ουσίας άγνοιά τους, την οποία όμως σερβίρουν ως την απόλυτη γνώση, παρότι πρόκειται για πειραματισμούς μεγάλης κλίμακας με αμφίβολες μεθόδους διαχείρισης. Δεύτερο «ιερατείο», τα ΜΜΕ. Πλήρως κατευθυνόμενα από την κυβέρνηση και συγκεκριμένους οικονομικούς παράγοντες, αποτελούν το «βαρύ πυροβολικό» διαστρέβλωσης, λιβανίσματος και φόβου, προκειμένου να κάθονται ήσυχα τα πειραματόζωα – «χοιρίδια» του εργαστηρίου, όπως αυτοί αντιλαμβάνονται την Κοινωνία και τον Λαό. Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική και αληθινή ενημέρωση για κανένα θέμα, παρά μόνο παραπληροφόρηση, κι έτσι μπαίνουν οι βάσεις ενός εκκολαπτόμενου νέου κοινωνικού μοντέλου. Σε αυτό το μοντέλο, ο δημόσιος χώρος καταργείται, η κοινωνικότητα απαγορεύεται, η ελευθερία άποψης μπαίνει στο απόσπασμα ή στο «μπλοκάρισμα». Το facebook και το twitter, δηλαδή δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις, μπορούν να καταργήσουν έναν Πρόεδρο Χώρας (βλέπε Τραμπ) ή να κατεβάζουν επιλεκτικά αναρτήσεις πολιτών ως «fake news». Γιατί; Γιατί έτσι…

Αυτό που πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό είναι ότι χωρίς Ελευθερία δεν υπάρχει πραγματική Δημοκρατία, δεν μπορεί να σωθεί η Κοινωνία και η Υγεία. Υπό τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να βρει διέξοδο και να έχει υπόσταση η Χώρα. Αλλά όσο κι αν επιχειρείται να την φάει το σκοτάδι της «έγκυρης ενημέρωσης», η Αλήθεια θα βρει τρόπο να νικήσει!

Γιώργος Μισιάκας

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή