Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ελεύθερος μετά από 11 χρόνια ο Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 7 χρόνια μετά την καταδίκη του για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα ο Όσκαρ Πιστόριους, ένας άνθρωπος που ήταν ευρέως γνωστός για τις επιδόσεις του στο τρέξιμο, παρά το γεγονός ότι έτρεχε με προσθετικά μέλη!

Δυστυχώς πια δεν τον θυμόμαστε για τις αθλητικές του εμφανίσεις αλλά για τη στυγερή δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ για την οποία καταδικάστηκε και φυλακίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων που πέρασε πίσω από τα κάγκελα, υπέστη κακοποιήσεις, μεταφέρθηκε σε διαφορετικές φυλακές και έζησε στιγμές και καταστάσεις μόνιμου φόβου, αλλά και ανάγκης για προστασία για τη ζωή του.

Από το 2017 βρέθηκε πίσω από τα κάγκελα σε δύο διαφορετικές φυλακές και εμπλεκόταν σε περιστατικά επεισοδίων, σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλύψει κατά καιρούς τα ΜΜΕ.

Ο πρώην Παραολυμπιονίκης στίβου, μετά από νομικές αναμετρήσεις και αλλαγές στην ποινή του για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα, καταδικάστηκε τελικά σε 13 χρόνια φυλάκισης.

Ωστόσο, η νομοθεσία του επέτρεψε να ζητήσει κατ’ οίκον περιορισμό μετά την έκτιση της μισής ποινής, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το δικαστήριο.

Ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε σήμερα 5 Ιανουαρίου 2023 και μεταφέρθηκε υπό άκρα μυστικότητα από το σωφρονιστικό κέντρο Atteridgeville, στο νέο του σπίτι στο κτήμα του θείου του Άρνολντ Πιστόριους έξω από την Πρετόρια.

Συνολικά, οι όροι της αποφυλάκισης είναι ο κατ’ οίκον περιορισμός, η μη κατανάλωση αλκοόλ και η πλήρης αποχή από δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Η συγκεκριμένη απόφαση, σίγουρα, δεν έγινε δεκτή με θέρμη στη Νότια Αφρική πάντως.

Ήδη, κάποιες από’ τις πιο σκληρές συμμορίες της χώρας, έχουν διαμηνύσει πως ο Πιστόριους είναι στόχος τους, καθώς η Ρίβα ήταν γνωστό και αγαπητό μέλος της κοινωνίας και δε θεωρούν πως αποδόθηκε δικαιοσύνη για τη δολοφονία της. Ωστόσο, ο Όσκαρ Πιστόριους προέρχεται από πλούσια οικογένεια και το σπίτι όπου θα ζει θεωρείται προστατευμένο, με χαρακτηριστικό πως έχει προστατευτικούς ηλεκτρικούς φράχτες, όπως και όλα στην περιοχή.

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή