Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Ρομά ελευθέρωσαν κρατούμενο στην Ευελπίδων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό ενός δραπέτη Ρομά που διέφυγε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο κρατούμενος είχε συλληφθεί μαζί με άλλους Ρομά για μία σειρά κλοπών σε σπίτια της Βορειοανατολικής Αττικής, προσποιούμενοι τους πωλητές χαλιών και τους μανάβηδες ώστε να εισέρχονται στα σπίτια των θυμάτων.

 Ο κρατούμενος ξέφυγε από τους αστυνομικούς με την βοήθεια συγγενών του και άλλων συγκεντρωμένων Ρομά, οι οποίοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να ελευθερώσουν τον κρατούμενο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την φασαρία ώστε να διαφύγει.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Ιούνιο του 2018, με σκοπό να διαπράξουν κλοπές-ληστείες σε σπίτια της Αττικής.

Οι κατηγορούμενοι πήγαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου με το πρόσχημα πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων, πλησίαζαν οικίες και έπειθαν τους ενοίκους να τους επιτρέψουν την είσοδο. Τότε, μέλη της ομάδας τους απασχολούσαν, ενώ οι συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Ταυτόχρονα άλλα μέλη της ομάδας παρέμεναν έξω από τις οικίες ως τσιλιαδόροι, προκειμένου να τους ενημερώσουν έγκαιρα σε περίπτωση αποκάλυψης τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, με την προαναφερόμενη μέθοδο, από οικίες στο Χαλάνδρι, στην Κηφισιά, στα Βριλήσσια και στην Αγία Παρασκευή.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή