Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Υποβάθμιση της περιοχής κοντά στη ΔΕΗ Τρικάλων – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι

Τεράστια προβλήματα υπάρχουν για τους κατοίκους γύρω από την αλάνα που χρησιμοποιείται ως πρόχειρο πάρκινγκ αυτοκινήτων, αφού ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για τέτοια χρήση. Η συχνότατη είσοδος-έξοδος αυτοκινήτων και φορτηγών στον χώρο επιβαρύνει τα δένδρα της αλάνας, των οποίων οι ρίζες έχουν αρχίσει να βγαίνουν εκτός του εδάφους, προκαλώντας ανησυχία για καταστροφή τους, ή κόψιμο τους από τον Δήμο για λόγους ασφαλείας.
 
Στον χώρο έχει ξεκινήσει ο Δήμος Τρικκαίων να κατασκευάζει μία μπάρα εισόδου για τα οχήματα, κάτι που βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους της περιοχής, εκτός και αν ο χώρος διαμορφωθεί σωστά ως πάρκινγκ και όχι αν μείνει στην προχειρότητα του σήμερα.
 
Όπως μας ενημέρωσε και κάτοικος της περιοχής σε τηλεφωνική επικοινωνία, υπήρξε επικοινωνία για το θέμα με την κ. Σαργιώτη, προϊστάμενη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών, η οποία τους εξήγησε πως δεν υπάρχουν χρήματα για την αναδιαμόρφωση του χώρου.
 
Ακολουθεί ανακοίνωση των κατοίκων της περιοχής:
 
Οι κάτοικοι της οδού Φιλελλήνων ζητούμε:
 
1.         Την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ της εισόδου αυτοκινήτων στην αλάνα από το σημείο όπου πάει να κατασκευαστεί. Θα δημιουργηθεί ΧΑΟΣ (ειδικά τις Δευτέρες λόγω Λαϊκής Αγοράς), γιατί η Φιλελλήνων είναι μονόδρομος και ο διπλανός δρόμος είναι πεζόδρομος.
 
2.         Τον έλεγχο της στατικότητας των δένδρων, καθώς έχουν επιβαρυνθεί από τον αριθμό αυτοκινήτων (Ι.Χ., αγροτικά, ημιφορτηγά, τροχόσπιτα) που χρησιμοποιούν την αλάνα ως χώρο στάθμευσης και επιβαρύνουν με την είσοδο-έξοδό τους το ριζικό σύστημα των δένδρων. Λόγω της αυξημένης κίνησης των οχημάτων έχει χαθεί το χώμα που κάλυπτε τις ρίζες, οι ρίζες βρέθηκαν στην επιφάνεια και φοβόμαστε για την ασφάλειά μας αλλά και για τα ίδια τα δέντρα.
 
3.         Με την κατασκευή της εισόδου στο σημείο μόνο λακκούβες και λάσπη θα έχουμε τον χειμώνα, λακκούβες και σκόνη το καλοκαίρι μπροστά στα σπίτια μας!
 
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή