ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΗΓΕΣΙΑΣ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Είναι πλέον γεγονός, πως η σημερινή κοινωνία είναι σε πολύ δύσκολη θέση και τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι πολίτες είναι πάμπολλα.

Βασικά, η τραγωδία της ζωής είναι αποτέλεσμα του ότι οι άνθρωποι έχασαν τις Αρχές, τις Αξίες και τα Ιδανικά τους.

Αλλά προπάντων, η βασική αιτία είναι ότι, δεν υπάρχει ηγεσία, σε πολιτικό, θρησκευτικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, η οποία να έχει την θέληση και την ικανότητα να επιλύσει τα προβλήματα και να χαράξει πορεία ανάπτυξης και ανόδου.

Φυσικά, ενός κακού μύρια έπονται, όπως έλεγε και ο Σοφοκλής (496-406 π.Χ.) δηλαδή, όταν αρχίσει ένα κακό ακολουθούν και πολλά άλλα.

Μεγάλη πληγή, αφ’ ενός, είναι η έλλειψη και η επιλογή ικανού πολιτικού -και όχι μόνον- προσωπικού σε συνδυασμό, αφ’ ετέρου, με τα γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων στην περιοχή.

Έτσι οι πολίτες συνθλίβονται ανάμεσα στα Μνημόνια, την Πανδημία, την πρωτοφανή Ακρίβεια και Αισχροκέρδεια, την διάλυση του ΕΣΥ, στα λάθη της εξωτερικής πολιτικής και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έβαλε φωτιά στην Ευρώπη και μετέβαλλε άρδην προς το χειρότερο την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η Ακρίβεια και η Αισχροκέρδεια στην Ηλεκτρική Ενέργεια, στο Φυσικό Αέριο και στις τιμές των τροφίμων έβαλαν … φωτιά στα νοικοκυριά, αφού απογειώνουν σε ποσοστό που ξεπερνά το 30% την αύξηση στο κόστος της διατροφικής αλυσίδας.

Η τιμή του ρεύματος πέταξε στα … ύψη, σημειώνοντας αύξηση κατά 79% στην Ελλάδα, ενώ κατά 17% αυξήθηκαν τα Δημητριακά και κατά 23% τα φυτικά έλαια.

Το καλάθι της νοικοκυράς … καίγεται.

Ο πληθωρισμός αποτελεί καθημερινό εφιάλτη και προβλέπεται να ξεπεράσει το 10%.

Στον τομέα της Υγείας, παρά την υποτιθέμενη ύφεση της Πανδημίας, η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο.

Το ΕΣΥ έχει εγκαταλειφθεί και εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένο. Η Πρωτοβάθμια Νοσηλεία είναι σε πλήρη διάλυση.

Περισσότεροι από 5.000 Υγειονομικοί ευρίσκονται σε παράλογη ΑΝΑΣΤΟΛΗ Εργασίας, χωρίς μισθό, πληρώνοντας την εμπάθεια της Κυβέρνησης.

Κανένας απ’ όσους κυβερνούν την πατρίδα μας δεν γνωρίζει την φράση της Παλαιάς Διαθήκης «ουκ έστι πλούτος βελτίων υγείας» δηλαδή δεν υπάρχει πλούτος ανώτερος ἀπὸ την υγεία.

Τα συνεχιζόμενα λάθη επί λαθών της σημερινής Κυβέρνησης απογοητεύουν συνεχώς τους πολίτες ακόμη και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Η «απρέπεια» του Ζελένσκι στο Κυπριακό και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί προσβολή, όχι μόνον, για τις δύο δημοκρατικές χώρες, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.

Πολιτική θύελλα ξεσήκωσε αφ’ ενός η παρουσία μαχητή της οργάνωσης ΑΖΟΦ στην Ελληνική Βουλή και αφ’ ετέρου η μη αναφορά του Ζελένσκι για την κατοχή του 38% του Κυπριακού εδάφους από τους Τούρκους.

Έντονες οι διαμαρτυρίες των Κυπρίων, ενώ το Μαξίμου τηρεί «σιγήν ιχθύος».

Να γιατί η Κυβέρνηση χάνει καθημερινά έδαφος και άνθρωποι, που αγωνίστηκαν για να εκλεγεί ο Μητσοτάκης το 2019, σήμερα ξαναγωνίζονται για να «πέσει».

Κλείνει η ψαλίδα στο 4,6% σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της RealPolls, ενώ η οργή του Λαού ξεχειλίζει κατά της Κυβέρνησης.

Η αποδοκιμασία είναι καθολική και μη αναστρέψιμη.

Το φιάσκο του Πρωθυπουργού με τον Ζελένσκι και με την Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Νούλαντ ήταν ένα διπλό ατόπημα μεγάλου μεγέθους.

Κανένας πλέον, πλην των κομματόσκυλων της ΝΔ, δεν πείθεται ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να λύσει τον γόρδιο δεσμό, που ο ίδιος έφτιαξε στην χώρα μας.

Σχεδόν ολόκληρη η Αντιπολίτευση, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν ρίχνει … σωσίβιο στον Απαξιωμένο και Αναξιόπιστο Πρωθυπουργό.

Το επικοινωνιακό … στραπάτσο της Κυβέρνησης στους τομείς της Ακρίβειας, της Αισχροκέρδειας, της Υγείας, της Ενέργειας, της Διατροφικής Αλυσίδας και του πολέμου στην Ουκρανία δείχνει πως «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Κι ενώ η Αθήνα δίνει «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ, ο Σουλτάνος της Τουρκίας παίρνει τα F-16 για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον χωρών της Ε.Ε.

Η βόμβα για το ρεύμα, που λέγεται ρήτρα αναπροσαρμογής και το θέμα του λιγνίτη φέρνουν ίλιγγο στον Πρωθυπουργό.©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή