Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ελληνική βραβευμένη ταινία για χειμερινό «αντίο» της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων

Με μια ταινία που έκανε αίσθηση και απετέλεσε πρόταση της χώρας για τα Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίες του 2017, η Κινηματογραφική λέσχη Τρικάλων κλείνει τον φετινό όμορφο κύκλο προβολών. Η σεζόν 2018-19 περιείχε ταινίες που, με την ψήφο των μελών, δημιούργησαν προβληματισμό, μας έκαναν να γελάσουμε, να δούμε άλλες πτυχές της ζωής σε άλλες χώρες και να δούμε διαφορετικές οπτικές σε σημαντικά ζητήματα. Τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 οι προβολές ολοκληρώνονται για τον χειμώνα, με την ταινία «Amerika Square», βραβευμένη, αξιόλογη, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Στάνκογλου και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Υπόθεση:

Με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και η πορεία του ενός καθορίζεται από τον άλλο. Ο Μπίλι (Γιάννης Στάνκογλου) και ο Νάκος (Μάκης Παπαδημητρίου) είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες. Ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές. Η Τερέζα (Ξένια Ντάνια), μια μπλεγμένη στα δίχτυα της μαφίας Αφρικανή τραγουδίστρια, θέλει να καλύψει ένα παλιό tattoo και η χημεία μεταξύ τους είναι ακαριαία. Παράλληλα, ο Τάρεκ (Βασίλης Κουκαλάνι), ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με τη 10χρονη κόρη του, απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από τη χώρα. Όσο ο Νάκος καταστρώνει σχέδιο εξολόθρευσης μεταναστών, η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες των ανθρώπων κοντά, όσο μακριά κι αν γεννήθηκαν.

Πληροφορίες:

Τίτλος: Amerika Square
Παραγωγός, Σκηνοθέτης: Γιάννης Σακαρίδης
Σεναριογράφοι: Γιάννης Τσίρμπας, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιάννης Σακαρίδης (Βασισμένο στη νουβέλα «Η Βικτώρια δεν υπάρχει» του Γιάννη Τσίρμπα Εκδ. Νεφέλη)
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίο, Βασίλης Κουκαλάνι, Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ξένια Ντάνια, Ρέα Πεδιαδιτάκη, Σουλτάν Αμιρ, Πέτρος Σαντοβίτο, Αχιλλέας Κυριακίδης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Jan Vogel
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Μοντάζ: Γιάννης Σακαρίδης
Σκηνογράφος, Ενδυματολόγος: Αλεξία Θεοδωράκη
Ηχολήπτης: Σπύρος Αραβοσιτάς
Διεύθυνση Παραγωγής: Κοσμάς Σπηλιωτόπουλος
Συμπαραγωγοί: ΕΡΤ, Marblemen (UK), Βένια Βέργου, Βασίλης Κωσταντιλιέρης (Arctos) Scripta Manent Tattoo Studio, Athens Filmmakers' Coop
Με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου
Που, Πότε, Πόσο:
Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων, μύλος Ματσόπουλου

Ωρα έναρξης 9:45μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή