Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ελληνικό: Έρχεται η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» του παραλιακού μετώπου

Ένα όραμα που μέχρι χτες βρισκόταν μόνο στα χαρτιά και πήγαινε από αναβολή σε αναβολή, αναφορικά με την ανάπλαση του Ελληνικού και ολόκληρου του παραλιακού μετώπου, φαίνεται ότι τελικά «βρήκε το δρόμο του», μέσω μιας τεράστιας επιχείρησης που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή και ξετυλίγεται σταδιακά. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα υψίστης σημασίας συνολικό έργο, που θα μεταμορφώσει την παραλιακή ζώνη, μετατρέποντάς τη σε μια πραγματική Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό αυτού του μεγαλόπνοου έργου, υπεύθυνη είναι η κορυφαία στον τομέα της Marina Galleria, σε συνεργασία, φυσικά, και με άλλους καταξιωμένους διεθνώς επαγγελματίες. Το όλο εγχείρημα εξελίσσεται σταδιακά, και ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί αυτή την εξέλιξη μέσω διαδικτυακών παρουσιάσεων ή αλλιώς webinars, όλα με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού, από την Lamda Development που οργανώνει τις συγκεκριμένες παρουσιάσεις.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η ανανεωμένη παράκτια ζώνη θα αποτελέσει από μόνη της ένα μοναδικό τοπόσημο, συνολικού μήκους 3,5 χλμ., ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί η νέα παραλία ελεύθερης πρόσβασης, μήκους 1 χλμ. Θα συνδέσει τα παράκτια αξιοθέατα, δημιουργώντας κοινόχρηστους χώρους και περιοχές κατοικίας όπου θα διατηρηθούν οι υπάρχοντες χώροι πρασίνου και οι εκκλησίες. Παράλληλα, τα οφέλη από το έργο αυτό, θα είναι πολλαπλά, ενισχύοντας την εθνική οικονομία και προσφέροντας άφθονες θέσεις εργασίας, σε μια εποχή δύσκολη για νέα ξεκινήματα.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή